FarmPhoto.com - Farming like you've never seen it before.
T3RRA Cutta
Thread #292422 / / Total number of messages: 3 / Thread View Count: 814 / Add thread to favorites:
Nald 292422 26 schlüter either
schlüter
Weet iemand waarom schlüter nu niet meer bestaat, wat ik heb
kunnen zien van schlüter is dat het een groot en lux merk
was, is het misschien overgenomen?
0,0,0
Re: schlüter
Schlüter is ten onder gegaan aan zijn eigen kwaliteit. Dit maken ze tegenwoordig niet meer.:-(
0,0,0
Re: schlüter
Onlangs zei iemand tegen mijn pa toen hij naar onze Schlüter keek, merken zoals dit zie je zelden, die gingen failliet omdat ze hun trekkers zodanig goed maakten. Failliet? Vergeet het maar!

Schlüter moest van de groene(vorten agalev hier) zijn fabriek moderniseren of een nieuwe zetten omdat de grond vervuild was door de gieterij die zij jaren hadden(voor het gieten van de frontgewichten, motorblokken en de hele sante boetiek). Omdat er een nieuwe fabriek moest komen, of de ouwe moest gemoderniseerd worden zocht Schlüter een fabrikant die voor een tijdje de trekkers kon bouwen. Men kon kiezen tussen BMW of LTS, het werd LTS. LTS heeft nu nogal de naam van merken te laten doodbloeden, dat was dus ook bij Schlüter zo. Ze bouwden immers alleen maar de Euro Trac, dus geen Super, Compact of Supertrac meer:-(. In 97 werden ze opnieuw, in mondejsmaat, gebouwd door Michael Egelseer, van Egelseer GmbH uit Nurnberg. Die bouwde speciaal een nieuwe fabriek in Langenzenn, er niet zover van. Met de resterende stukken, het logo en de hele papierwinkel(schema's, enz) kon Egelseer de trekkers zelf bouwen.

Die bouwde eerst een reeks Euro Trac trekkers, en beetje later was hij ook van plan de Super en Compact terug te bouwen, maar het bleef echter bij van elk model 2trekkers.

In 2004 werd de laatste Euro Trac gebouwd, en "zou" het doek gevallen zijn. Maar onlangs verscheen de link van de nieuwe website van Egelseer waar er vermeld word dat hij nog altijd de Super bouwt, met een andere cabine op, en op bepaalde delen gemoderniseerd, maar wat juist het meest moest vernieuwd worden had hij juist niets gedaan.

Anno 2007: Word Schlüter nog gebouwd? Of gaan ze terug in productie? Tis geen kat die het weet, buiten Egelseer zelf!
0,0,0
Loading Message List
[You must sign in to add photos or messages to this thread]
.
Please Note: FarmPhoto.com does not claim ownership of the photos posted here.
Contact individual posters for permission before using any of the photos.
0.085sec