FarmPhoto.com - Picture yourself farming.
T3RRA Cutta
Thread #331693 / / Total number of messages: 7 / Thread View Count: 1022 / Add thread to favorites:
martin h 331693 144 870 Demo either
870 Demo
Claas 870 Demonstrator with brand new Kemper head, also in
the forbidden wood-areas near Eel, Belgium.
0,0,0
Re: 870 Demo
huh? Zijde zeker dat dit een demo is?

Dit is volgens mij gewoon de nieuwe 870 speedstar van
Willemse met zijn nieuwe kemper bek hoor!
0,0,0
Re: 870 Demo
heeft deze hakselaar niet iets vreselijks meegemaakt de laatste dagen :-\ ?
0,0,0
Re: 870 Demo
Tja Tuur, machines op het veld zijn altijd een gevaar, die mensen die ze besturen zijn met hun werk bezig, dan moet je zelf opletten waar je loopt he. (en waar je je tla parkeert ;-):-D ) En een hakselaar is wel de gevaarlijkste machine die er is denk ik.
0,0,0
Re: 870 Demo
fendtuur wrote:
heeft deze hakselaar niet iets vreselijks meegemaakt de laatste dagen :-\ ?


Staat vandaag in de gazet van antwerpen.
0,0,0
Re: 870 Demo
wat is het dan?
0,0,0
Maïshakselaar grijpt bejaarde landbouwer
De 82-jarige Karel Schellekens is vrijdagmiddag overleden, nadat hij 's ochtends op de akker naast zijn woning werd gegrepen door een maïshakselaar. De ongelukkige man geraakte met zijn rechterbeen vast in het mechanisme. Het duurde ruim een halfuur eer de hulpdiensten hem konden bevrijden uit de machine.

Op de akker naast de woning van Karel Schellekens in de Singelstraat werd vrijdagochtend maïs geoogst. Een werknemer van het loonwerkers­bedrijf Willemse, dat tegenover de akker is gelegen, was er aan de slag. "De man wilde net een nieuwe rij aanzetten", vertelt zaakvoerder Jef Willemse. "Opeens hoorden ook wij, via de seinapparatuur, roepen. 'Stop, stop, stop!' Onze werknemer heeft de machine onmiddellijk stilgelegd en merkte dan pas dat iemand in de hakselaar was vastgeraakt."

De zon stond vrijdagochtend nog laag en scheen fel en een loonwerker moet vanop zo'n hakselaar heel wat in de gaten houden. "Of hij de juiste rij neemt en geen maïs omverrijdt", licht Jef Willemse toe. "Die jongen had echt niet kunnen zien dat er iemand in de buurt van zijn hakselaar stond. Karel Schellekens stond op de hoek van de akker. Met zijn grijze kostuum viel hij niet op. "

Brandweercommandant Jos Dickens benadrukt dat de hulpdiensten de grootste moeite hadden om de bejaarde man uit de hakselaar te bevrijden.

Demonteren

"We hebben eerst moeten overleggen hoe we een deel van het toestel konden demonteren, zodat we de haken manueel konden terugdraaien. Maar het slachtoffer had erg veel pijn. Pas nadat hij voldoende verdovende medicatie had gekregen, hebben we hem kunnen bevrijden."

Karel Schellekens werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gevoerd, maar is daar in de loop van de middag overleden. Schellekens en zijn echtgenote werden ruim tien jaar geleden al eens het slachtoffer van een gasontploffing. Beiden raakten toen zwaargewond en moesten jarenlang revalideren.

Bron: Gazet van Antwerpen
0,0,0
Loading Message List
[You must sign in to add photos or messages to this thread]
.
Please Note: FarmPhoto.com does not claim ownership of the photos posted here.
Contact individual posters for permission before using any of the photos.
0.075sec