FarmPhoto.com - Farming like you've never seen it before.
T3RRA Cutta
Thread #358389 / / Total number of messages: 19 / Thread View Count: 5370 / Add thread to favorites:
RVM 358389 367 Fendt Black Beauty Series! either
Fendt Black Beauty Series!
After launch of the brand new Fendt 936 this year, the new color of Fendt was very wel appreciated by the farm public. Due to this succes fendt launches severel new models in this "Black Beauty Series". New models will be Fendt 930, 818 and 509.

Zonder gein. Iedereen heeft denk ik voor een maand terug wel de topic gelezen over de brand bij aardappelbedrijf vd Borne in Reusel. Daarbij brandde een aardappelschuur met inventaris af. Onder hen de bovenstaande 3 trekkers. Zoals je ziet valt de schade op zich nog mee, maar natuurlijk niet meer bruikbaar. Trekkers zijn opgekocht door een dealer bij ons in de buurt en wel weer verkopen zonodig in onderdelen.

These tractors are from a dealer in my neighbourhood. Originally they were owned by a potatofarmer which had a big fire in a potato and machinery shed.
0,0,0
Re: Fendt Black Beauty Series!
Fendt 818

As you can see the tractors have not been in the fire really but they suffered the most from the heat and the flames coming from the roof.
0,0,0
Re: Fendt Black Beauty Series!
This is why you should buy cheap tractors;-) When they burn or get damadged they cost nothing to replace, these fendt's will cost £250,000 maybey? to replace!
0,0,0
Re: Fendt Black Beauty Series!
Ever heard of insurance??
0,0,0
Re: Fendt Black Beauty Series!
Yes, and how much does it cost every month for £80,000 fendt:-P It is not cheap!
0,0,0
Re: Fendt Black Beauty Series!
Die zal ik wel niet gelachen hebben als die z'n trekkers zag staan
0,0,0
Re: Fendt Black Beauty Series!
Offcourse the costs to get insurance for an expensive tractor will be higher than for a cheap tractor. But it is easy to look only to the higher costs, you can only make a good decision, when you look at the complete costs and gains. More expansive tractor will often have less repair costs, higher productivity ( read less working costs ) and higher trade-in value.
0,0,0
Re: Fendt Black Beauty Series!
in België kost de verzekering voor een kleine trekker net evenveel als een grote. als hij in brand komt als hij ergens in de helft van het veld staat kan is hij echter niet verzekerd, staat hij in de loods en brand die af dan is hij verzekerd door de doodgewone brandverzekering, omdat die alle gebouwen samen met de inboedel verzekerd
0,0,0
Re: Fendt Black Beauty Series!
Yes maybey, but i see fendt's in workshops all the time sitting next to zetor and david brown ect.. having similar repairs, But parts for the fendt costs 200% more than for the zetor:-[ But the fendt has 10,000+ hours when the zetor has only 4000hours.
0,0,0
Re: Fendt Black Beauty Series!
HAHAH black oke, maar beauty?:-P
0,0,0
Re: Fendt Black Beauty Series!
Tom dat ligt gewoon aan het type verzekering wat voor schade je betaald krijgt en welke niet. Dat ligt aan de plaats waar ie staat. Bij verzekering van bedrijfsgebouwen moet ook de inboedel getaxeerd worden, dus een dure trekker of machine is niet 1,2,3 zomaar meeverzekerd als ie in een schuur staat. Tenminste niet voor de werkelijke waarde.

Internash:

Fendt:
1 repair of €200,- in 10000 hours = €0,02 / hour

Zetor:
1 repair of €100,- in 4000 hours = €0,025 / hour

So Zetor costs more.
0,0,0
Re: Fendt Black Beauty Series!
But the zetor will be dead in 10,000hour:-P fendt will need extra repair in 20,000hour and again in 30,000hour And again before it dies..
0,0,0
Re: Fendt Black Beauty Series!
what happend there exactly?
0,0,0
Re: Fendt Black Beauty Series!
een tractor is inderdaad niet meer voor de volledige waarde verzekerd, dat is nogal logisch ook he, anders zou het wel even leuk zijn als je loods afbrand, al je oude trekkers weg en krijg je er zomaar andere in de plaats
0,0,0
Re: Fendt Black Beauty Series!
RVM

Wie heeft ze opgekocht.?
Je zult er van staan te kijken war ze er nog van gaan gebruiken .
Aan de banden te zien is het niet extreem heet geweest
dus al wat in de achterbrug en in de motor zit wordt allemaal
weer gbruikt.
0,0,0
Re: Fendt Black Beauty Series!
Internash, dont waste your words about profitability on these boys, unless their their daddies stop buying their tractors :-\
0,0,0
Re: Fendt Black Beauty Series!
Renze. I buy my own tractors
0,0,0
Re: Fendt Black Beauty Series!
Hmm dat valt dan al weer mee, RVM ;-)
Er zijn ook Fendt mannen die Zetor gaan rijden omdat de Fendt met 10.000 uur in 8 jaar tijd, te veel kost in het onderhoud en de steeds terugkerende electronische storingen. ;-)

Natuurlijk kan de Fendt verkoper het je altijd mooier voorrekenen en heeft hij statistieken die zijn gelijk bewijzen, en geeft hij klauwen vol geld (JOUW geld, jij betaalt ervoor als je bij hem een trekker koopt) uit aan advertenties om zijn merkimago op te poetsen.
echter er zijn leugens, grote leugens, en er is statistiek :-P

Sommige merken moeten zich in de advertentie in de krant een naam opbouwen, andere merken bouwen een naam op in de praktijk. :-D
0,0,0
Re: Fendt Black Beauty Series!
Renze, ik ben zelf nog eens geen fendt fan. ik heb er eerder een hekel aan. Oude 600 serie en de 500C vindt ik wel leuk. Dit nieuwer spul heb ik helemaal niks mee. Maar ik vond die reactie hierboven, dat je maar een goedkope trekker moest kopen omdat dan het risico bij een brand kleiner was, zo'n domme reactie dat ik ff op in ging.
Ik ken die fendt verkopertjes. Het jammere van die mannen is altijd dat ze de feeling met de praktijk helemaal kwijt zijn. Verder vindt ik Fendt rijders in het algemeen een beetje kortzichtig. Voor een Fendt rijder geldt in het algemeen het volgende: Als een trekker van een ander merk stukken heeft, dan kraken ze dat merk helemaal af. Als een Fendt stukken heeft, dan zeggen ze dat dit onder de garantie valt. Daarnaast maakt het heel erg veel uit in welke regio je zit. In het noorden en de polders zijn de mensen nuchterder en kopen een trekker die past bij een hun werk. Dus als bv een Same aan de eisen voldoet dan is die goed genoeg. In het Zuiden en in België koopt men veel meer op naam en faam. ( of omdat de buurman ook een nieuwe heeft )
0,0,0
Loading Message List
[You must sign in to add photos or messages to this thread]
.
Please Note: FarmPhoto.com does not claim ownership of the photos posted here.
Contact individual posters for permission before using any of the photos.
0.129sec