FarmPhoto.com - Photos 4 farmers.
T3RRA Cutta
Thread #381134 / / Total number of messages: 56 / Thread View Count: 7589 / Add thread to favorites:
[1][2][3] (page 1 of 3)
j decoster 381134 1 schandalig!!! either
schandalig!!!
Gisteren hebben we vernomen dat mijn gebuur zijn boerderij en land en ons huis e.d. plaats moet maken voor een groot project van 60ha serres die gewarmt zullen worden door een nabijgelegen industriepark :-(.

het is een idee van onze Yves Leterme :-\
ik dacht nochtans dat hij voor de land en tuinbouw was, maar zo helpt hij géénéén land of tuinbouwer. Integendeel, zo gaan de prijzen helemaal in elkaar stuiken :-\

ik hou mijn hart vast waar dit naartoe gaat :-\

http://www.agripress.be/start/artikel/225224/nl
0,0,0
Re: schandalig!!!
toch goed dat ze met z'n idee komen? wel erg dat je u bedrijf verlieds, maar mss kan je een andere weg inslagen en zelf eens naar 4-5 hectare serre gaan, of je zelf mee inkomen in een grote firma die er zich vestigd op alles zijn mogelijkheden, kzeg het zelf zou ik het ok spijtig vinden, maar ergens zie ik er wel iets in om dan zelf erin te beginne moest het bij mij voorvallen !
0,0,0
Re: schandalig!!!
Landbouw? Ne vuilen groenen zeker, maar ja, tegenwoordig moeten de boeren plaats maken voor de toekomst:-\
0,0,0
Re: schandalig!!!
dit zal geen serre zijn van een tuinbouwer hoor, maar van een rijke zakenman :-\
0,0,0
Re: schandalig!!!
Kant mij al voorstellen, ne dikken mee sigare in zijne bek, en zegt, ik plant hier mijn nieuwe serres neer, en nergens anders :-\;-). Maar der is toch plaats genoeg om serres te zetten, waarom moet nu perse het landbouwbedrijf van de geburen plat:-\
0,0,0
Re: schandalig!!!
Als je toch goed geld krijgt voor de grond en de boerderij moet je blij zijn. Kan je ergens anders weer wat terug kopen en wat extra grond.

Groeten uit Bruinehaar
0,0,0
Re: schandalig!!!
hier is er geen grond meer tekoop hoor :-\
0,0,0
Re: schandalig!!!
ik geloof niet dat dit van een "rijke zakenman" zal zijn,
ik heb ook serre en zit ook wel wat in die wereld, ik weet enkel dat ze hier in belgie ook een beetje de toer op willen zoals in nederland, daar kopen ze ganse polders op en maken ze een gebied voor glastuinbouw. het is de overheid die er ook achter zit om alles in "cluster" te hebben, dit is goedkoper in energei opwekking, hier maken ze dan gebruik van afval warmte van het industrie terrein wat op zich zeer rendabel kan zijn. ik veronder stel dat overheid en banken deels samen werken en als je zegt ik wil een blok van 15 ha voor 10 ha serre te bouwen dan zal de bank en overheid je wel helpen voor op z'n gebieden te komen zoals waar ze jullie nu eigenlijk weg willen als ik het zo mag vernoemen.

tis zeer erg jonas da weet ik zeker en vast ook, maar als jijzelf of je ouders nog wille investeren, zou ik mss wel de stap zetten naar die serres als je zelf iets kan kopen ervan natuurlijk.
0,0,0
Re: schandalig!!!
De polders hier worden straks allemaal natuurgebied en industrieterrein.
0,0,0
Re: schandalig!!!
Er is eigenlijk als boer zijnde niks beters dan een keer goed uitgekocht te worden, heb je een mooie bult geld, waarvan je een bedrijf kunt maken, wat precies naar je zin is. Goede grond, nieuwe gebouwen etc. Wel jammer dat je je geboortegrond moet verlaten waar vaak je overgrootopa al op boerde, maarja! Je moet vooruit kijken he!! groete
0,0,0
Re: schandalig!!!
Als je van vandaag op morgen een nieuwe boerderij met 60 ha grond wil kopen betaal je ook dik boven de prijs als je het al vind...:-(
Kunnen ze hem verplichten van zijn grond te verkopen?:-\
0,0,0
Re: schandalig!!!
Als het gaat over het milieu dan kunnen ze alles he Hans.
0,0,0
Re: schandalig!!!
Jonas je kunt natuurlijk ook iets verder kijken dan alleen je geboorte streek. En dan wil ik wedden dat er nog zat grond te koop is voor een goede prijs. Ik ben het helemaal met Joep eens hierover. 2 jaar terug is hier in de buurt ongeveer 15 km van mij vandaan stadsuitbreiding geweest. Die mensen die daar weggekocht zijn konden 10 ha weer kopen. Als zij daar 1 ha verkochten. Wie lacht er dan het laatst?

groeten uit Bruinehaar
0,0,0
Re: schandalig!!!
hier in de streek heb je de familie Avermaet, enkele broers die ieder een groot bedrijf hebben uitgebouwd met akkerbouw (wortelen, ajuinen, tarwe, bieten, aardappelen ...) en ook nog fruitteelt. zij zijn jaren geleden ook onteigend geweest voor de aanleg van een industrieterrein maar zijn niet bij de pakken blijven zitten en hebben hier dan hopen grond gekocht. maar toen was de onteigeningsprijs waarschijnlijk veel hoger dan dat hij nu is.
0,0,0
Re: schandalig!!!
ik ben het helemaal eens met joep, wij hebben bijvoorbeeld een krap erf, en de sleufsilo's kun je maar van 1 kant leeghalen, dat kun je dan allemaal verbeteren.
Het lijkt mij ook stug dat ze je kunnen verplichten voor een vastgestelde prijs weg te moeten gaan, dus gewoon heel goed in het wetboek kijken, en goed bij de gemeente informeren, beter: met een ambtenaar vrienden worden;-)

En hans, ze gooien je echt niet van de een op andere dag eruit, je moet je ook wel vantevoren een beetje oriënteren eh
0,0,0
Re: schandalig!!!
Lemken: ergens anders iets zoeken... das wel zever zenne, da kunde doen, maar mee onteigening zijt ge altijd gezien, ge zult nooit zoveel krijgen als da ge t op een ander moet gaan kopen, da ze het dan maar is bij u doen he... kortzichtig ventje... En dit trekt trouwens op niks, andere boeren moet plaats maken voor een andere... Dat ze dan van die warmte elentrik maken.... ipv serres

@ Frank: In Nederland is de regeling wel anders he... Als ge daar onteigent word, moogde elders een nieuwe bedrijf kopen of opstarten dat even groot is, met een overmaat aan budget, dan zette er sommige wel prachtige boerderij met alles erop en eraan.
0,0,0
Re: schandalig!!!
Steven, voor elektriciteit te maken heb je wel wat meer warmte nodig.
Ik vraag me toch wel af hoe dat industriepark aan zoveel warmte komt.:-\ Het zal allemaal weer licht overdreven zijn denk ik
0,0,0
Re: schandalig!!!
om 60 hectare te verwarmen niet dan...
0,0,0
Re: schandalig!!!
De hoeveelheid warmte zal wel hoog zijn, maar de temperatuur zal niet hoog genoeg zijn om stoom te kunnen maken.:-\
Maar je hebt gelijk dat er voor 60 ha serre te verwarmen enorm veel energie nodig is!
0,0,0
Re: schandalig!!!
Volgens mij wil Steven voor premier gaan.
0,0,0
Re: schandalig!!!
Daar kan je wel gelijk in hebben.
0,0,0
Re: schandalig!!!
ga ervoor steven, eindelijk nog eens een lanbouwgezinde mens in de politiek :-P
0,0,0
Re: schandalig!!!
Als dat ooit het geval moest zijn, dan verhuis ik.
0,0,0
Re: schandalig!!!
oh, veel slechter dan nu kan nie zeker
0,0,0
Re: schandalig!!!
Gek! Dat ze die politiek maar platgooien, met die corruptie...
0,0,0
Loading Message List
[1][2][3] (page 1 of 3)
[You must sign in to add photos or messages to this thread]
.
Please Note: FarmPhoto.com does not claim ownership of the photos posted here.
Contact individual posters for permission before using any of the photos.
0.141sec