FarmPhoto.com - Share your farming photos!
T3RRA Cutta
Thread #384861 / / Total number of messages: 24 / Thread View Count: 3183 / Add thread to favorites:
wart 384861 1 Mest uit rijden either
Mest uit rijden
Vandaag vastemest wezen uitrijden.
De mestkar werd geladen door onze Schaffer 222. We hebben deze mestkar zaterdag gekocht voor de schapen mest uit te rijden(hobby schapen) nu kon hij dus gelijk aan het werk.
We hadden alleen brede banden voorop de shovel, omdat we s´avonds weer de smalle bandne er onder moeten zodat we mais kunne geven aan kalveren. Dit kan niet met brede banden , omdat we anders niet door de gangen heen kunnen. En de voorbanden kunnen heel makkelijk eraf, omdat de shovel de voorkant zelf kan opbeuren, door de brede banden voor op ben je toch weer een stuk stabieler.
0,0,0
Re: Mest uit rijden
nogmaals
0,0,0
Re: Mest uit rijden
...
0,0,0
Re: Mest uit rijden
en de laaste, fotos van mest uitrijden zlef heb ik niet gemaakt ik was namelijk de chauffeur:-P
0,0,0
Re: Mest uit rijden
Laat je die stromest niet wat verder rotten voordat je het op't land gooit ? zo gaat het gras eronder dood of kun je er maar heel ietsjes opdoen.

Wat voor banden heb je onder die schuitemaker ?
Onder mijn Schuitemaker heb ik afgelopen winter de oude verspochte 10-15 vervangen door 15-17 van een oude opraapwagen. Ik moest de asbokken 10 cm hoger maken en ze tevens 5 centimeter naar binnen plaatsen om die banden kwijt te kunnen, nu kan ik zometeen tenminste op tijd het land op :-D
0,0,0
Re: Mest uit rijden
die kar hoeveel ton? zit rap vol he zonder verhoogsels :-P
0,0,0
Re: Mest uit rijden
Renze, dit vrachtje was wel heel erg droog de rest was wel meer''verot''. De banden zou ik zo niet weten, het zijn in iedergeval niet de orginele;-)En deze mest kwam op het mais land.
Tim, 3 ton en niet zo groot nee, maar wij hebben neit zo veel vaste mest:-D
0,0,0
Re: Mest uit rijden
Toch altijd handig die knikladertjes, wij hebben hier thuis een Zettelmeyer ZL502, goei beestje, maar ik denk dat het bijna op pensioen zal moeten, em rookt blauw dat gene naam heeft, en de hydroliekpomp of hoe noemt die handel juist om te rijden is versleten. Als ik 5min vollenbak rijd rijd op het laaste nog max 10 km per uur, normaal moet dat 20 zijn;-). Eens moeten zagen achter nieuwe:-D
0,0,0
Re: Mest uit rijden
Is zeker handig zo shoveltje de kruiwagen staat nu ergens achter weg te rotten:-P Alleen ze zijn wel onstabile maar het went van zelf zodat je weet hoe ver je kunt gaan.

Wel zonde van die shovel van jullie, wat komt er nu voor een?
0,0,0
Re: Mest uit rijden
welke trakteur hangt daar voor pisen zeker niet 1 van 200 pk:-D.
Altijd leutig mest voeren gelijk in welke staat de mest is maar wel een dichte cabine en:-D;-)
0,0,0
Re: Mest uit rijden
waarom staan er vooraan en achteraan verschillende banden op die Schäffer. op onze 221 staan 4 7.00-12AS banden op zodat maar 88cm breed is. zou het niet makkelijker zijn dat je een klauw had op die pelikaanbak? wij hebben een mestvork met tanden en een klauw en dan nog een gewone dichte bak
0,0,0
Re: Mest uit rijden
Tom, lees!
0,0,0
Re: Mest uit rijden
tom,nieuw brilletje nodig? :-P
0,0,0
Re: Mest uit rijden
Koen, ne boer moe de geur van stront kunne verdragen, as ge da nie kunt dan zije gene vinnek:-\, as ge van da genre zijt da mee van die stinkende denneboomkes in hun cabine hangen zijt, dan zijde zeker genen:-\, ik ken van die mensen die da doen, die troep komt er bij mij dus niet in!

We gaan nog geen nieuwe kopen hoor Wart, maar tzal ooit wel eens welkom zijn denk ik :-D
0,0,0
Re: Mest uit rijden
Simon, Koen bedoelt volgens mij dat als de wagen bijna leeg is het mest je wel eens rond de oren durft vliegen:-\ Zo is het bij ons toch soms.
0,0,0
Re: Mest uit rijden
sorry mensen, ik had de commentaar bij de eerste foto niet gelezen :-[
op betonnen vloer staan die machines toch wel vrij stabiel, maar je moet er niet te veel mee draaien, dan liggen ze op de grond :-P
0,0,0
Re: Mest uit rijden
ik rij met normaal materiaal ze bij mij vliegt de sront niet rond me oren ze:-D maar ken wel al ke gehad dat de buis afshoot tuusen de beerkar en de mestsilo en dan zat ik onder de stront en stinken dat deed niet te doen ze:-D moet dat al ke mee maken maar van stront zeik niet vies ze;-)
0,0,0
Re: Mest uit rijden
Hans, de onze doet dat altijd, ook als die vol is, maar pa heeft een plaat gemaakt, die ongeveer evenhoog komt met de trekker, dan hebben we er niet zo'n last van, maar soms vergeet pa wel eens die plaat, dan blijft de ruit toe, maar gaan de deuren open;-).
0,0,0
Re: Mest uit rijden
wien is er dan den boer e:-D;-) ruitje dicht
0,0,0
Re: Mest uit rijden
Bij onze mestkar zijn er 2 horizontale rollen. Wanneer de kar bijna leeg is en er alleen nog mest tegen de onderste rol zit gooit die het mest recht omhoog. En als je teveel gas geeft gooit hij het tot tegen je achterste raam:-(
0,0,0
Re: Mest uit rijden
Waar ik werk hebben ze 2 schäffers, één 870T die vervangen wordt door een 900T (een van de volgende dagen is de nieuwe er), en één 2033. We hebben de 2033 op breed spoor staan voorlopig, omdat dit tot nu toe altijd gewerkt heeft. Een knikker is op zich stabiel, je moet alleen niet gedraaid staan en de arm hoog heffen, maar dat weet je zo ook wel dat het zwaartepunt langs de machine komt.
0,0,0
Re: Mest uit rijden
wahah :-D tjah buzze fendtdriver eef toch gelijk :-P
enja je hebt da bijna altijd ze met horizontale molens dat de stront tot in je cabine vliegt :-P
0,0,0
Re: Mest uit rijden
ik heb vorig jaar zo veel geluk gehad van dat mest dat naar de trekker gesmeten wordt, was blijkbaar een pin van de kraan waar we mee laadden in het mest geraakt en die vloog op het laatste rakelings langs de achterste band van de trekker, voor hetzelfde geld er in of in de cabine, dan voer je eens zelf mest :-\
0,0,0
Re: Mest uit rijden
Fendtdriver: Er voor staat een Case 4230 xla van ongeveer 80 pk.(met cabine dus)
Credric: dat zijn mooi shoveltjes, en ja je moe gewoon uitkijken.
0,0,0
Loading Message List
[You must sign in to add photos or messages to this thread]
.
Please Note: FarmPhoto.com does not claim ownership of the photos posted here.
Contact individual posters for permission before using any of the photos.
0.173sec