FarmPhoto.com - Photos. The international farming language.
T3RRA Cutta
Thread #394933 / / Total number of messages: 17 / Thread View Count: 3209 / Add thread to favorites:
Tim Roels 394933 131 drijfmest voeren either
drijfmest voeren
vanamiddag na school drijfmest gevoerd, op een partij van 8 ha waar 40 ton per ha moest op gevoerd worden, volgens berekeningen moet er nu nog een vat of 7 op, dat is voor vrijdagavond en zaterdag. op het land moeten aardappelen komen.
0,0,0
Re: drijfmest voeren
hier een foto van de landini met het drijmestvat aan het voltrekken. op het veld ging het heel goed, was netjes droog, en werd meteen ingewerkt door de jd 3040. daar volgen ook ng fotos van.
0,0,0
Re: drijfmest voeren
mooie foto van de landini. was net op tijd dat ik kon voeren, het schuim kwam terug al door de roosters, nadat ik al gevoerd had en dan nog een enkele vaten verstoken had naar een andere put, nu staat hij al zo'n 80 cm onder de roosters. het drijmestvat heeft een inhoud van 12500 liter en word volgetrokken door een gewone schottenpomp, is op 2.5 minuten vol.
0,0,0
Re: drijfmest voeren
het drijfmestvat, reed zon 4.2 op het veld om open te voeren.
0,0,0
Re: drijfmest voeren
en nu wiegert fp nog fotos te uploaden, de rest volgt morgen dan maar eens ofzo
0,0,0
Re: drijfmest voeren
mooie foto's hoor..

hoeveel PK heeft die Landini, en zijn die banden die er onder zitten niet erg klein voor op het land ? of word deze tank vooral als transport tank gebruikt ?
0,0,0
Re: drijfmest voeren
die landini is 160 pk, boa, die banden zijn niet te klein, maar ook niet te groot, dit is hetzelfde onderstel als dat waar de kipbak opstaat, dus veel groter mogen de banden al niet zijn, maar met deze op het veld gaat zeer goed, ze staan wel op erg weinig druk om nu op het land te rijden, om insporing te vermijden. de achterste van de stuuras staan op 1.2 kilo, nog vrij veel, maarja het is een stuuras de as daarvoor staat op 0.8 kilo en de trekker vooraan staat op 1 kilo en achteraan op 0.8 kilo.
0,0,0
Re: drijfmest voeren
Is 40 kuub mest per ha niet een beetje veel voor aardappelen? Veehouders bij ons in de buurt die land verhuren voor aardappelen hoeven daar maar 10 tot 15 kuub rundveedrijfmest per ha op te doen. Zijn ze blij mee, want zo houden ze meer mest over om op hun gras- en maisland te doen.
0,0,0
Re: drijfmest voeren
de john deere 3040 die zich mocht uitleven aan de schijveneg, daar heeft die wel zen broek vol mee, is een fameuze schijveneg om door het land te trekken. jd is 90 pk. ( john deere fans, schiet me niet overhoop als ik ernaast zit)
0,0,0
Re: drijfmest voeren
ligt aan de grond, welke grondsort, en hoeveel mineralen erin zitten
0,0,0
Re: drijfmest voeren
jah, veel of niet veel, ik rijd volgens de orders die ik krijg, en het is zo uitgerekend door iemand die dat doet ofzo. stond gele mosterd op, en daarvoor had ik al gevoerd.
0,0,0
Re: drijfmest voeren
op het veld
0,0,0
Re: drijfmest voeren
ff denken leert mij dat wij een kleine 20 kuub per ha d'r op gooien op gras, en op maisland de helft meer gok ik
0,0,0
Re: drijfmest voeren
begon toch al wat donkerder te worden.
0,0,0
Re: drijfmest voeren
hier een mooie foto, met de allerlaaste zonne stralen die vanachter de trekker komen, hier begon het al ferm donker te worden net voor ik het laatste vat openvoerde.
0,0,0
Re: drijfmest voeren
blijt nu dat de tonage per ha niet klopt, zal het juiste enes vragen vrijdagavond als ik verder doe ofzo: srr voor het foutje :-[
dus moet je op deze tonnage van 40000 niet voortgaan, want deze klopt dus niet.
0,0,0
Re: drijfmest voeren
mooie foto's, alleen spijtig van die kleine banden, het is maar een raar zicht vind ik :-\
0,0,0
Loading Message List
[You must sign in to add photos or messages to this thread]
.
Please Note: FarmPhoto.com does not claim ownership of the photos posted here.
Contact individual posters for permission before using any of the photos.
0.111sec