FarmPhoto.com - The global farm community.
T3RRA Cutta
Thread #398327 / / Total number of messages: 30 / Thread View Count: 5584 / Add thread to favorites:
[1][2] (page 1 of 2)
len4440 398327 75 john deere 7720 either
john deere 7720
Combine
0,0,0
Re: john deere 7720
Brede banden
0,0,0
Re: john deere 7720
Nice monster on nicer wheels!! :-D
0,0,0
Re: john deere 7720
Mooi ding toch?
0,0,0
Re: john deere 7720
Zeker wel een ruige bak, alleen issie wat vaal en smerig :-)
0,0,0
Re: john deere 7720
Ja dat klopt maar ze hebben hem niet meer kunnen wassen voor de vorst.
0,0,0
Re: john deere 7720
Qua model vind ik dit geen mooie combines om te zien met de cabine helemaal naar de buitenkant toe geplaatst, alleen de banden zijn wel ruig eronder.
0,0,0
Re: john deere 7720
Dat met die cabine vind ik nou juist wel ruig daaraan.;
0,0,0
Re: john deere 7720
Ja jij, maar ik vraag jou niks. :-P
0,0,0
Re: john deere 7720
zal ik dan maar mijn alwetende mening geven?

de banden en de cabine zijn wel vet. persoonlijk vind ik een cabine aan de zijkant mooier. En redelijk brede banden, niet van die megagrote

maar de functionaliteit telt natuurlijk
0,0,0
Re: john deere 7720
Deze combine is goed geschikt voor rechtsom combinen, je ziet ze iets beter je einde van je maaibord links waardoor je effectiever je overlappings gedeelte kunt zien. MEt doorsteken maakt het niks uit waar je cabine staat.
0,0,0
Re: john deere 7720
Maar of dat nu echt zoveel voordeel heeft geloof ik niet echt. Je ziet ze tegenwoordig toch niet meer dat ze dat doen. IH heb ook nog een tijdje gehad dat bij die Axial-Flow series de cabine helemaal links plaatste. Maar dat is toch ook allemaal weer over gegaan.
0,0,0
Re: john deere 7720
Cabine op een kant heeft alleen maar nadelen.1. Veel meer lawaai van de motor die rechts naast je licht 2. met een centrale cabine zit je recht voor het maaibord: veel fijner, 3. bij het rijden op de openbare weg zie je veel minder wat er rechts gebeurt. Als een linkse cabine zoveel beter is waarom stapt dan iedereen over op een centrale cabine?

De locale JD dealer probeerde ons ook om te praten, maar blijven bij een gele combine. Verder zijn deze combines wel erg goed, maar om bovengenoemde reden wil ik er geen!
0,0,0
Re: john deere 7720
Ja toen op een gegeven moment de maaiborden zo breed werden was die ene meter die je cabine meer op links stond ook niet meer genoeg om je linker punt van je maaibord te zien. En tegenwoordig met de nóg grotere maaiborden rijden ze op GPS of op het Claas systeem.
0,0,0
Re: john deere 7720
Michiel als je ervaring op een combine zou hebben zou je kunnen weten dat dat nou net het minste is waar je mee bezig bent ( het zitten kijken of je precies goed rijdt)
Da's het zelfde als je een broekie op een trekker zet: die zit ook de hele tijd naar zijn rechter voorwiel te kijken of ie niet van de weg schiet.
Valt me een beetje van je tegen.......
0,0,0
Re: john deere 7720
Wat denk jij? 'Wat kan het verekken als er een halve meter blijft staan!' Nee dus.. Je hebt dat maaibord toch niet voor jan lul 6 meter breed gekocht? Dan wil je toch op zn minst 5.80 maaien??? En vooral hier in nederland is het al niet zo grootschalig en met zoveel marge als in Canada, dus waarom valt dat nou weer tegen? :-\
0,0,0
Re: john deere 7720
Rustig,rustig rustig...... Ik bedoel:
Dat als je veel ervaring hebt, je gemakkelijk scherp kunt rijden, zonder dat je steeds naar de linkerpunt zit te kijken.
En ik dacht dat jij die van een groot loonbedrijf komt dat wel zou weten......

Er verder over de GPS, nou er wordt hier van alles met GPS gedaan zelfs tijdens het combijnen , maar sturen dat doet de op een combine de chauffeur nog meestal zelf.

Ennu een zes meter maaibord maakt hier echt geen indruk hoor!

Misschien dat het tijd wordt voor je om eens een paar maandjes in Canada en/of USA te komen stage lopen?
Wel eens gehoord van 1000 mile harvest? Dat zijn jonge kerels van overal van de wereld die een maand of drie naar de states gaan en combijnen dan vanaf Oklahoma, Nbraska,zou tot aan North Dakota. aan een stuk. Da's misschien iets voor jouw...
0,0,0
Re: john deere 7720
Dat van 6 meter was maar een voorbeeldje en laat ik toevallig in Augustus tot midden November op stage gaan naar Australië... Dan ben ik daar midden in de oogst tijd en op het betreffende bedrijf hebben ze New Holland CR met 12.40 meter maaibord (dacht ik) Dus ik ben je net voor...
Het bedrijf is dat van Gerrit Kurstjens.
En trouwens, tegenwoordig, tenminste hier in Europa, zetten ze bij je orbitrol een tandwiel met een motor die het sturen met 1 druk op de knop zo over kan nemen, zonder een stom wielletje op je stuur te moeten monteren. Ik heb er ook al mee gereden en dat is echt een must!
0,0,0
Re: john deere 7720
Met die droogte daar in Australie kunnen ze er wel een 24 mtr maaibord aan hangen....:-D
0,0,0
Re: john deere 7720
Net of er bij jullie goud groeit op die klapzand :-P
0,0,0
Re: john deere 7720
Het is niet alleen maar zand of zandgrond hoor in Canada. En volgens mij kunnen ze er daar in Limburg ook wel wat van, 1 grote zandbak zowat en allemaal hobbels. Laten ze eerst eens een keer fatsoenlijk met een kilverbord aan de gang gaan dat ze die heuvels eens glad trekken.
0,0,0
Re: john deere 7720
...Ik zie die uienverwerkers uit de polder nog op hun knietjes zitten smeken of we niet op de zand wilden telen.. Onze tarra kilo's vinden gretig aftrek in de locale volkstuintjes daarzo.

Ach, over een tijdje als die ijskap gesmolten is en Straver hier in het dorp is gevlucht is ie maar wat blij wat ie boven op een heuvel zn voetjes droog kan houden.
0,0,0
Re: john deere 7720
Ja wejat joh nog gekker met jou. Ik zal zeker een beetje tussen die halve moffen in gaan zitten. Nee als dat zo is, dan ga ik wel richting Canada of Amerika. Enne ik heb nog nooit gehoord dat bepaalde streken zo vruchtbaar zijn vanwege die zandgrond, andersom wel waar (goeie) kleigrond is, Flevopolder, NOP, Groningen, Biesbosch (hier dus) Zeeland, Zuid-Hollandse eillanden.
0,0,0
Re: john deere 7720
Met die klei bedoel ik het aantal kluiten die jullie meenemen per vracht.. Hier heb je daar nauwelijks last van.. Aaahh Beter, ver weg van Nederland gaan wonen, weet ik meteen zeker dat ik je niet meer tegen hoef te komen. (shit, alleen in Dronten nog. :-P)
0,0,0
Re: john deere 7720
Wat is er in Dronten dan. Daar kom ik niet hoor.
0,0,0
Loading Message List
[1][2] (page 1 of 2)
[You must sign in to add photos or messages to this thread]
.
Please Note: FarmPhoto.com does not claim ownership of the photos posted here.
Contact individual posters for permission before using any of the photos.
0.257sec