FarmPhoto.com - The global farm community.
T3RRA Cutta
Thread #409525 / / Total number of messages: 13 / Thread View Count: 2202 / Add thread to favorites:
robinbos 409525 307 John deere 6506 either
John deere 6506
john deere 6506 planting patatoes. AVR multivator in the front, Structural planter in the back:-)
0,0,0
Re: John deere 6506
*
0,0,0
Re: John deere 6506
only 105hp:-)
0,0,0
Re: John deere 6506
nog nooit gezien zo'n 6505
0,0,0
Re: John deere 6506
een kennis van mij had zo'n 6505 op zijn veebedrijf. en die schijnen toch vrij veel mans te zijn voor hun 105 pk. is dat ook jou ervaring ?
0,0,0
Re: John deere 6506
Kan die trekker het wel aan? Volgens mij op de foto's wel in dat vers geploegde land maar op winterland (klei)? Wij hebben een Baselier voor een 160pk trekker hangen en die heeft er gewoon een harde dobber aan soms.

Hoeveel ton gaat er trouwens in de poter, 2,3?
0,0,0
Re: John deere 6506
Wij zijn zeer tevreden over deze trekkers, we hebben er twee, en kunnen er bijna al het werk wel mee doen, 4 schaar wentel ploeg, deze combinatie, 4 meter kopeg/zaai combinatie, avr wagenverstekrooier.
Een baselier heeft zijn freeshaken in een andere stand staan, waardoor hij zwaarder trekt en minder mooi werk levert heb ik me laten vertellen. Dit land is toevallig wel voorjaars geploegd, maar we hebben er al een stuk in zitten dat afgelopen najaar geploegd is. Deze combi van multivator en pootmachine is vrij veel verkocht hier in de buurt, dit is ongeveer wel de kleinste trekker die ervoor draait, de meeste hebben rond de 130pk, en er zijn er ook die de nieuwe 7530 ervoor hebben staan. Er zijn ook al een aantal combinaties gemaakt met een frees in de hef achter, en daarop een boom voor een getrokken pootmachine, die boom was nog vrij duur, anders hadden wij dat ook wel gehad dit jaar.
In de bunker gingen bijna 3 kisten, het gewicht hiervan weet ik niet precies.
0,0,0
Re: John deere 6506
de 6600 (zelfde serie klein beetje zwaarder) is ook wel erg mans voor zn pk's hoor. zijn hele sterke tractoren voor hun pk's vind ik toch. maar een 6506 heb ik langs hier ook nog niet veel gezien.
0,0,0
Re: John deere 6506
Niet alles geloven wat anderen vertellen.:-\ Deze doet absoluut geen slechtere job.
0,0,0
Re: John deere 6506
Wat ik gezien heb is dat het resultaat op deze grond hier met de baselier minder is. Bij die van ons zit er ook een versnellingsbak op zodat je het toerental van de rotor kan aanpassen. Heeft baselier dat ook?
0,0,0
Re: John deere 6506
Ja tuurlijk, maar dat hebben ze bijna allemaal. Dat is onmisbaar als je op varieerende grondsoorten zit, en je onder wisselende omstandigheden een goed resultaat wil behalen. Maar goed wij zijn goed te spreken over de machine die wij runnen en daar gaat het in de eerste plaats om.
0,0,0
Re: John deere 6506
Een 3 traps versnellingsbak is op alle frontfrezen optioneel.
Wij telen zelf op lichte, middelzware en zware klei en hebben dit jaar besloten een frees te huren i.p.v onze frontkopeg te gebruiken. Zodoende hebben we twee verschillende Baselier frezen gehad en 1 Struik van verschillende bedrijven.

Het meest tevreden waren we over de Struik die overigens ook het goedkoopste is. Het grote probleem is dat hij veel meer weegt als een Baselier en ver achter de trekker hangt.
Het grootste probleem wat we bij de Baselier ondervonden was dat frees verschrikkelijk 'zoekt' en heen en weer slingert. Dit heeft de Struik niet. Verder kunnen wij geen verschil zien in het resultaat van de gefreesde grond. Alle frezen waren ook uitgevoerd zonder ruggenvormers.

In ieder geval gaan wij dit jaar nog geen frees kopen. Wie weet kan je volgend jaar weer makkelijk uit met een kopeg alleen die veel goedkoper is, meer in te zetten, goedkoper om te onderhouden en ook lichter en kleiner is.

Hier rijdt er 1 boer met een Baselier frees in de achterhef en daaraan een Structural poter met dissel. Deze heeft ook nog een Rumptstad vorenpakker tussen de achterwielen om de grond over de volle breedte aan te drukken voor een gelijkmatige opkomst.
0,0,0
Re: John deere 6506
dat de machine gaat zoeken heeft de avr ook wel een beetje, met de hand kun je hem nog bijsturen, maar met gps lukt het niet:-p
0,0,0
Loading Message List
[You must sign in to add photos or messages to this thread]
.
Please Note: FarmPhoto.com does not claim ownership of the photos posted here.
Contact individual posters for permission before using any of the photos.
0.097sec