FarmPhoto.com - Farming like you've never seen it before.
T3RRA Cutta
Thread #417228 / / Total number of messages: 32 / Thread View Count: 4803 / Add thread to favorites:
[1][2] (page 1 of 2)
robinbos 417228 307 john deere 6200 either
john deere 6200
op verzoek, foto's van de 6200 sychro plus 18/6
Bijna het hele jaar hang de spuit (rau/vicon) er achter.
0,0,0
Re: john deere 6200
cabine van binnen, gewoon 6 groepen, in iedere groep 3 versnellingen vooruit, en 1 achteruit (binnenste hendel links achter).
0,0,0
Re: john deere 6200
toen er nog iets minder blad aan de bomen zat...
0,0,0
Re: john deere 6200
Do you like the JD parallell tracking system? Is the panel to the right the only display of tracking - isn't there anything above the dashboard like Trimble or LH?

How wide are your sprayer? It seems to be quite wide.
0,0,0
Re: john deere 6200
We do like the parallel tracking, but my boss bought the receiver and monitor for the jd9780CTS combine. The parallel tracking software is free, so we only need an wiring harnas and a bracket. This is the only monitor for the system. on the display there is an field with a line in the middle, and a tractor in the beginning of the line. on top of the screen the system give you the cm you have to steer to right or left. if my boss buys a new tractor over a few years, it would be one with autotrack.
This sprayer is 45meter. my boss wants a jd sprayer, but they go to 39 meter. he also asked if the have an prototype, but the dont have one, an there wont be one in the comming years:-\
0,0,0
Re: john deere 6200
en mis je de powershift of schakeld het wel mooi?

het is zeker de goedkope uitvoering, want ik mis ook de spatbordverbreders, de extra lampen naast de koplampen, de uitlaat naast de cabinestijl en de lampen in de cabinerand
0,0,0
Re: john deere 6200
ag jah, schakeld opzich wel mooi en soepel. Ik ben er eens een keertje mee op en neer geweest van dronten naar ommen, toen was ik het schakelen wel even goed zat, ik had gewoon last van mn polsen van t schakelen. Maar hij loopt wel mooi een stukje harder dan een powrquad.
tsjah het is een goedkope uitvoering, maar het is ok maar een spuit trekker. een bijrijders stoeltje zit er trouwens ook niet in
0,0,0
Re: john deere 6200
word de fronthef dan wel gebruikt?
0,0,0
Re: john deere 6200
Schakelt ie zo stroef? Rau zijn wel goede sproeiers. De bediening op onze Beyne is ook Rau en die heeft in bijna 20 jaar nog nooit gemankeerd.:-)
0,0,0
Re: john deere 6200
ik wist niet dat er van de 6*00serie al SE modellen bestonden. wij zijn overlaatst eens gaan kijken naar een 6100 2WD en die had ook zo'n synchroplus versnellingsbak. hebben deze trekkers dan een gewone koppeling of is dat ook een permaclutch zoals bij de powerquad?
0,0,0
Re: john deere 6200
Goede vraag. De permaclutch is toch de gewone omkeer. En vroeger stond in de folder levenslange garantie. In die van de 30 serie staat dat niet meer bij.
0,0,0
Re: john deere 6200
Robin, waarom wil je werkgever dan een JD spuit?? staat zeker beter bij de trekker, maar ik heb begrepen dat je beter gewoon een merk kunt kopen die echt gericht zijn op veldspuiten, i.p.v. een merk kopen die van alles maken.

Kallum an doen
Patrick
0,0,0
Re: john deere 6200
onze JD dealer wil zelfs geen JD spuiten verkopen omdat hij ze veel te duur vindt
0,0,0
Re: john deere 6200
Pulinckx? Wat verkoopt die dan? Amazone? Want ik ken toch al iemand met JD sproeier van hem
0,0,0
Re: john deere 6200
dat zel wel meevallen patrick, een amazone kunstmeststrooier kan toch ook best zo goed zijn als een bogballe
0,0,0
Re: john deere 6200
pulinckx verkoopt Berthoud, en Tom Engelbosch heeft inderdaad ne JD sproeier, maar dat zal de enigste zijn denk ik. Pascal heeft een dikke week geleden nog tegen mijne pa gezegd dat hij die JD sproeiers tegen zijn zin verkoopt (misschien ook omdat hij daar niet genoeg winst op heeft ofzo)
0,0,0
Re: john deere 6200
Toch liever ne Jd dan nen Berthoud. En liever ne Amazone. lans plooit mooi compact weg.
0,0,0
Re: john deere 6200
die amazones zijn idd schoon sproeiers. en die gaan tot boven de 18m. Blanchard en Hardi hebben ook dat systeem van toeplooien, en dat merk dat Polagri Duchau invoert heeft ook zo'n systeem. die Blanchards zijn niet zo duur. daar heb je er 1 met een alu lans voor de prijs van een Beyne met een metalen
0,0,0
Re: john deere 6200
Ja, maar een beyne lans roest niet makkelijk hoor:-P En is heel beweeglijk. Mijn pa is er is achteruit mee achter een piket blijven hangen met de Inter vroeger dat hij dacht dat de lans geplooid was. maar ze veerde terug (staat trouwens in iedere stukje metaal ergens een DIN nummer in)
0,0,0
Re: john deere 6200
die beynes hebben een heel goed schommelraam. onze vorige beyne heeft het meer dan 25jaar uitgehouden. we hebben die toen gekocht bij Pasteels, het was een sproeier die samengesteld was uit misschien 5 andere :-P mn grootvader had hem eigenlijk gekocht voor 15m maar toen hij er mee thuis kwam bleek hij toch wat breder te zijn, 18m dus. 3 jaar geleden hebben we hem noodgedwongen moeten wegdoen want het water bleef niet meer in de ton en bij Simons in Landen kregen ze de ton ook niet meer gelast
0,0,0
Re: john deere 6200
Beyne zijn geen slechte sproeiers. Alleen hebben ze bij sommige modellen wat last met de inspan die durft scheuren.
0,0,0
Re: john deere 6200
WOW! 45 Metres!

You must have very flat land to run a boom that wide. Why do you need such a wide boom?
0,0,0
Re: john deere 6200
In my area we have very flat land. we live on the former seebotom. we think this is the most efficient way of spraying in this area. we use 600mm tires on 2 meter track with. in patatoes for exaple, we dont plant two rows, special for the sprayer to drive over. in holland 54 meter was the max for a sprayer. but the max spreading with of the fertilizer spreader is 48 meter, so you need different tracks. thats why most farmers go for 45 meter sprayer.
Deze spuitmachine bevalt volgens mij ook zeer goed. het enigste wat eraan geweest is is een pen die afgebroken ofzo was, iets van de spuitbomen was het.
De john deere dealer hier in de buurt verkoopt er nog aardig wat, maar naast john deere spuiten verkopen ze ook nog hardi, omdat die luchtondersteuning hebben, iets wat jd niet kan bieden. van zowel hardi als jd heb ik er nog maar weinig in de werkplaats zien staan.
Volgens mij maakt jd nu nog steeds gebruik van ijzeren spuitbomen. de jd is ook een stukje korter als de rau. dus ik vraag me af of de 6200 zo'n jd spuit kan hebben. als jd toch naar de 45 meter gaat mogen ze wel wat aan de gewichtsverdeling doen denk ik.
0,0,0
Re: john deere 6200
Ok thanks Robin.

It just surprised me with such wide booms used, when my impression of farming in Holland was smaller scale farming (smaller field sizes).

You must have good quality fertilizers to spread at 48 metres; urea is the only product that I know of here that will spread at 30+ metres (not in windy weather or in undulating land).
0,0,0
Re: john deere 6200
I'm sorry Tas:-[, i dont now how to say it in english, but this is the spreader i was talking about:-[
0,0,0
Loading Message List
[1][2] (page 1 of 2)
[You must sign in to add photos or messages to this thread]
.
Please Note: FarmPhoto.com does not claim ownership of the photos posted here.
Contact individual posters for permission before using any of the photos.
0.153sec