FarmPhoto.com - Share your farming photos!
T3RRA Cutta
Thread #417763 / / Total number of messages: 52 / Thread View Count: 6813 / Add thread to favorites:
[1][2][3] (page 1 of 3)
hooligan 417763 1 hogeschool? either
hogeschool?
Ik studeer dit jaar af,en weet eigenlijk nog niet zo goe wat voort te studeren.Ik heb mn oog al laten allen op de richting autotechnologie,maar ik vroeg me af of er geen richtingen zijn met mechanisatie (tractoren,machines,..) op hogeschool niveau?
(foto heeft hier nix mee te maken,anders deed fp weer raar :-\)

mvg
hooligan
0,0,0
Re: hogeschool?
hooligan, kweet aleen da er een zevende jaar landbouwmechanisatie is in gent. kta gent ofzo je moet maar eens zoeken op internet. voor de rest zou ik het nie weten
0,0,0
Re: hogeschool?
van da zevende jaar wist ik al,kging eerst da doen maar kmocht nie van mn oukes :-(,omdat kta was,et kta in mijn streek is een krapuulschool e ze waren schrik davet daar ook zo ging zijn,vandaar.
0,0,0
Re: hogeschool?
ik doe autotechnologie in St. Katelijne Waver. dat is een heel moderne en goed uitgeruste school daarvoor (slechts 3 jaar geleden naar daar verhuist dus alles is daar nog maar 3jaar oud)

voor het vak aandrijftechniek moesten we een presentatie maken. ik ga die doen over de vario versnellingsbakken.

ik ken er ook nog iemand en die is bij Cofabel (invoerder van JD) zijn eindwerk aan het maken, dus ook voor tractoren zit je daar goed ;-)
0,0,0
Re: hogeschool?
sint katelijne waver,is da dan de katho?
0,0,0
Re: hogeschool?
ik ga volgend jaar een 7de jaar landbouwmechanisatie volgen in gent in het KTA :-P
0,0,0
Re: hogeschool?
ik zit in het katho auto-technologie eerste jaar.
hier is ook een eindwerk canbus bespreken van mf 7485 en new holland grote pakpers

als je naar katho(vhti ) zal ik u wel zien, als je meer info over katho wil vraag maar
0,0,0
Re: hogeschool?
ik zal wrschnlk wel nr de katho gaan,maar eerst moek ng naar diene infodag gaan woensdag

@goemaere:Ikzelf eb nix tegen et kta ze,ik mocht nie nr daar gn omda mn ouders ertegen waren
0,0,0
Re: hogeschool?
ikzelf zit in het katho in kortrijk in het 2de jaar electronica ict. Ik kan deze school echt aanbevelen want zeer veel werk heb je er niet, verslagen kan je krijgen van jaren voor je en sommige leraren vertellen hier gewoon de examenvragen... Je doet er natuurlijk wel van wat je zelf wil
0,0,0
Re: hogeschool?
volgend jaar doek ook 7de jaar in kta, tis idd wel krapuulschool ma gzit zelf in klas mé al boeren dusja... ma denk dat toch nie meer mogelijk is voor u in te schrijven
0,0,0
Re: hogeschool?
ik heb een paar jaar terug het specialisatie jaar gevolgd. Iedereen da geinteresseerd is in de landbouwmechanisatie kan ik deze richting aanraden. En wat da krapuul betreft moet ge nie mee inzitten ze laat de "boeren " toch met rust. toffe richting en zeker niet te onderschatten. groetjes en succes
0,0,0
Re: hogeschool?
in Sint - Katelijne Waver is het De Nayer instituut, het vroegere Kardinaal Mercier van in Schaarbeek. voor als je met de trein zou komen, die stopt hier op 300m vanaf, maar ik ga wel met de auto
0,0,0
Re: hogeschool?
Ik zit op de Kdg hogeschool in Hoboken en studeer daar industrieel ingenieur elektro-mechanica. In mijn richting zijn ook wel boeiende masterjaren, met mogelijkheden in de landbouw!
0,0,0
Re: hogeschool?
Ik zit ook te peizen om nog een specialisatie jaar int KTA te doen, ook landbouwmechanisatie. Is het feitelijk een grote school? Ik ga normaal met nàog 4 andere landbouwmaten na ginder. Dus miss dat de landbouwmechanisatie richting volgend jaar wel ke een grote richting zou kunne zijn;-)
0,0,0
Re: hogeschool?
Ik ga volgend jaar ook da specialisatiejaar doen in Gent, kheb gehoord da die dan in een nieuw gebouw kome te zitte of is da volgend jaar nog nie?
0,0,0
Re: hogeschool?
grote klassen ??

Ik dacht dat ze dit jaar in het KTA Gent met 7 in het BSO zitten en met rond de 50 in het TSO voor de richting landbouwmechanisatie toch

Ik ga wel naar het BSO volgend jaar, en julie ??
0,0,0
Re: hogeschool?
Al eens aan tewerkstelling gedacht mannekes?

Misschien toch beter gewoon automechanica te doen, dan kom je in het slechtste geval bij een gewone garagist ook nog aan de bak.
0,0,0
Re: hogeschool?
werk genoeg langs hier, en van de leerlingen in het KTA komen ze ook wel van ver hoor, Ik ga ook van de westhoek naar gent speciaal voor die richting omdat je die richting langs hier niet kunt volgen.
0,0,0
Re: hogeschool?
Ik kom gans van Limburg, ik ga denk ik we de TSO richting volgen dan.
Van da werk, der zijn genoeg mechanisatiebedrijven die nieuw personeel zoeken en het liefste de jong gasten die al goed met de nieuw(st)e technieken bekendt zijn.
0,0,0
Re: hogeschool?
@Mc Case, Ik zit in mijn laatste jaar elektro-mechanica. Of ik volgend jaar ga verder studeren is nog een groot raadsel. Als ik ga verder studeren zal het wrs graduaat zijn omdat ik dan nog altijd verder kan gaan voor ingenieur. Ik had graag jouw mening is gehoord of het moeilijk is en interesant enzo:-)

Ik denk dat je met een diploma elektromechanica of autotechniek toch meer werkzekerheid hebt. En om in landbouwsector aan de slag te kunnen maakt het niet veel verschil volgens mij.:-\
0,0,0
Re: hogeschool?
dubbel:-[
0,0,0
Re: hogeschool?
@ hans

Ik heb graduaat elektromechanica gedaan op de khk

Daar kan ik 1 ding over zeggen => werkzekerheid verzekerd
0,0,0
Re: hogeschool?
werkzekerheid heb je denk ik altijd, maakt niet uit welke graduaat (professionele bachelor) richting je volgt, geschool personeel is er toch overal te kort
0,0,0
Re: hogeschool?
Altijd en overal zijn gewaagde woorden natuurlijk :-)
0,0,0
Re: hogeschool?
Ik doe geen professionele bachelor, maar academische bachelor. Ik heb dan ook ASO gedaan in mijn middelbaar.

Ik heb al wel gehoord dat professionele bachelor voor EM'ers van het middelbaar TSO wel te doen is.
Bij mij in de klas (academische) zitten een aantal EM'ers van de TSO, die volgend jaar gaan overschakelen op professionele, omdat academisch zeker in de eerste jaren nogal zwaar theoretisch is.

Ze zoeken heel veel ingenieurs, dus wnr je afstudeert zul je wel aan de bak komen normaal... Maar ik ga wrs toch thuis beginnen ;-).

Interessant is het zeker! Maar moeilijk ook uiteraard.
0,0,0
Loading Message List
[1][2][3] (page 1 of 3)
[You must sign in to add photos or messages to this thread]
.
Please Note: FarmPhoto.com does not claim ownership of the photos posted here.
Contact individual posters for permission before using any of the photos.
0.164sec