FarmPhoto.com - Photos. For farmers. By farmers.
T3RRA Cutta
Thread #446178 / / Total number of messages: 16 / Thread View Count: 2676 / Add thread to favorites:
robinbos 446178 341 Precies 2007 either
Precies 2007
Even een paar foto's van Precies 2007.
Hier de john deere 8430 van Loonbedrijf B de Vree.
Deze trekker is uitgerust met I-tec PRO, dit systeem heeft alleen een chauffeur nodig om de stoel warm te houden. I-tec Pro is een toepassing die kopakker management (en isobus) combineert met het automatisch sturen via GPS. Als de trekker de kopakker berijkt heeft word automatisch het werktuig uitgeheft, de aftakas uit gedaan en noem maar op. Deze trekker draait ook zelf op het kopeind, dat hoeft de chauffeur niet meer te doen. Als de draai gemaakt is word alles vanzelfsprekend weer in werking gesteld.
0,0,0
Re: Precies 2007
John deere 7930 Autotrack
0,0,0
Re: Precies 2007
komt ie weer aan.
Alleen john deere foto's van mij vandaag. Bij een john deere trekker hoort natuurlijk ook een greenstar stuursysteem:-)
0,0,0
Re: Precies 2007
En de laatste.
Zelf heb ik even proef gereden met de john deere 6506 met autotrack universal. Dat is een zogenoemd opbouw stuursysteem. Misschien beter bekend als 'die grote kast onder het stuur, tussen de knieen'. De grootte viel mij opzich nog mee, in en uitstappen ging nog prima. Ook heb ik even proef gereden met de Gator, ook met autotrack universal. Zonder stuurbekrachtiging kaarsrecht door de bagger. Dat zie ik de EZ-steer nog niet doen:-)
0,0,0
Re: Precies 2007
ik zag de foto's ook op de agrifoto en de oogst staan, beetje jammer van het weer he.
Waar is dat rare gewicht voorop de 8430 voor?
En owja, die dexta met kunstmeststrooier, die stooier was zeker wel extra ondersteund?

En wat doen ze eigenlijk doorgaans met die 8430, je moet een beste zaaier ofzo eraan hebben wil je die op z'n knietjes krijgen..
0,0,0
Re: Precies 2007
Nice photos Robin!
0,0,0
Re: Precies 2007
met 8430 kan je injecteren, spitten, diepploegen,...
de grote zware werkzaamheden zou ik zeggen
0,0,0
Re: Precies 2007
Ik vraag me ook af waarom ze zo'n lelijk gewicht vooraan hebben. Wat is er mis met de originele?
Die dexta was inderdaad ondersteund. daat ding stond daar om te laten zien dat ook op zo'n trekker isobus kan, maar ik vind het maar waardeloos. Ik vroeg aan een vertegenwoordiger hoe de machine en trekker dan electronisch gekoppeld werden. Hierop kreeg ik een antwoord van, bijna iedere trekker heeft al een aftakas toeren sensor, gewoon een kroonsteentje ertussen en dat toerental is ook in de isobus terminal. Naar mijn mening is isobus een terminal waarmee je zowel hef, hydraulieken aftakas kan bedienen, maar ook werktuigfuncties. Bij een kunstmest strooier moet je naar mijn mening de aandrijving van de strooier stop kunnen zetten op het kopeind. Fendt, MF en JD hebben volgens mij zo'n geintegreerd systeem, bij jd ook nog gecombineerd met met gps.
0,0,0
Re: Precies 2007
ISOBUS is een systeem dat je trekker en werktuig één machine laat worden en met elkaar corronspondeert. Zo kan de machine reageren op de trekker en andersom. Verder kan je gewoon talloze functies van je machine makkelijk bedienen zonder dat je 2000 hendels en knoppen nodig hebt.
Ook kun je zien wat je machine doet en of alles goed gaat omdat hij dit continu doorgeeft.
Ze werken nu ook aan GPS in de ISOBUS aangezien het systeem oorspronkelijk is ontworpen om alle bedieningskasten en beeldschermen in de trekker weg te werken en 1 universele kast te nemen.
SBG is nu bezig met het proefdraaien van RTK in de Tellus terminal zodat je niet meer die blauwe magnetron in je cabine hoeft te hebben (wat ook kosten besparend werkt).

Ik heb zelf bij een loonwerker gewerkt die vooraan lopen in het gebruiken en testen van ISOBUS en daar nu al veel gebruik van maken. (Zaaimachine, sleepslang bemester, kilverbak, pers, etc..) De mogelijkheden zijn eindeloos.
0,0,0
Re: Precies 2007
shiiiiit, een post van niels zonder sarcastische nielsch grappen en maar 1 kromme vergelijking:-(
0,0,0
Re: Precies 2007
Robin lijkt mij dat hij al een keer de grill heeft gecrash en vandaar die dikke stootbumper erop heeft gezet..:-P Pa was ook aanwezig. Stond mooie spul.
0,0,0
Re: Precies 2007
Gerbert wrote:
shiiiiit, een post van niels zonder sarcastische nielsch grappen en maar 1 kromme vergelijking:-(

Sorry dat ik je teleurstel Gerbert :-(.
0,0,0
Re: Precies 2007
dat automatisch systeem op die 8430 vind ik er over, als je toch op de trekker zit kan je toch even goed zelf draaien op de kopakker??

en wat doet dat systeem als het perceel niet rechthoekig is maar de sporen altijd langer of korter worden?? maakt de trekker het perceel dan rechthoekig? en wat de wielen wat doorslippen bij het draaien als het nat is, dan rijdt hij naast het veld ofzo? omheiningen rond een perceel zijn volgens mij toch ook niet meer veilig :-P

ik heb er een heleboel vragen bij en wil het toch eerst wel eens zien voor ik geloof of dit systeem wel degelijk werkt
0,0,0
Re: Precies 2007
Die 8430 is van Ben de Vree uit Dodewaard zijn broer is van de Vredo. Voor deze 8430 had hij een 8520. Hij heeft ook een 7800 gehad daar hing ook een apart gewicht aan.
0,0,0
Re: Precies 2007
Ik weet wel zeker dat het systeem goed werkt, maar de vraag is of je er geld mee kan besparen, en hoe lang het duurt voordat het systeem zich terug verdiend. Ik zelf denk dat dit nog vies tegenvalt. Je bespaart niet zomaar deuzenden euro's met dat kleine beetje zaaizaad dat je minder gebruikt, en dat kleine beetje bestrijdingsmiddel.

Tom, ik weet niet of je wel eens op een trekker met stuurautomaat hebt gereden? vaak word om kort te draaien een werkgang over geslagen, maar in de praktijk blijkt het nog vrij lastig om de trekker dan naar de juiste werkgang te sturen.
Door simpel een rondje te rijden kan je de afmetingen en vorm van een perceel in het systeem opslaan, en vervolgens kies je de gewenste kopakker grootte, en dan trekt het systeem zelf een denkbeeldige lijn waar de trekker zou moeten beginnen met draaien. dit systeem is standaard met een greenstar 2 display (kleuren display) en is dus niet gebonden aan I-TEC PRO
0,0,0
Re: Precies 2007 (8430 iTEC Pro)
Wat info over de werkzaamheden en het "vreemde" frontgewicht van de iTEC Pro 8430:
-de trekker draait met zware stobbenfrees en voor de kilverbak
-het frontgewicht is behalve gewicht ook een voorbumper voor de boompjes die in de weg staan, daarbij is het zo kort mogelijk gemaakt om ook de draaicirkel klein te houden

Dan voor iTEC Pro, behalve het stuurwerk neemt hij ook het kopakkerwerk via de GPS positie uit handen (hefinrichting, aftakas, regelventielen) dus b.v. je zaaimachine start en stopt automatisch op exact dezelfde lijn.
0,0,0
Loading Message List
[You must sign in to add photos or messages to this thread]
.
Please Note: FarmPhoto.com does not claim ownership of the photos posted here.
Contact individual posters for permission before using any of the photos.
0.097sec