FarmPhoto.com - Photos. The international farming language.
T3RRA Cutta
Thread #455385 / / Total number of messages: 11 / Thread View Count: 1770 / Add thread to favorites:
j decoster 455385 1 iets nieuws geleerd either
iets nieuws geleerd
vandaag heb ik iets nieuws aangeleerd, ik had vroeger al eens met de baas zijn kraan gereden, maar vandaag was het het moment om ermee te leren werken. het ging verschrikkelijk goed :-P
klote eraan is dat de rupsen versleten zijn en ze dus doordraaien als het lastig is :-(
dus de bak in de grond, kraan van de grond en gaan met die banaan :-P:-P:-P
ik heb vandaag zo'n 5 opleggers verschept ;-)
0,0,0
Re: iets nieuws geleerd
das eens wat anders dan onze Solmec kraan achter de tractor :-P met een rupskraan ofzo heb ik nog nooit gewerkt maar zou het wel graag eens doen
0,0,0
Re: iets nieuws geleerd
met een rupskraan werken is 10x mooier dan een mobiele kraan....stukken stabieler enzo.

Opzich kan iedere domme lul op een kraan stappen...het goed besturen van een kraan is natuurlijk een tweede, want ik vind nog altijd dat 't niet meevalt.
0,0,0
Re: iets nieuws geleerd
Besturen kan iedere domme lul ook wel, maar het goeie pookje op het goeie moment, da's de kunst ;-).
0,0,0
Re: iets nieuws geleerd
het goeie pookje op het juiste moment...hmmm. pa legt het altijd zo uit: ''je moet 1 worden met de kraan en zorgen dat je hem de baas bent!''
0,0,0
Re: iets nieuws geleerd
mooie foto janas

dat is zeker waar remi wat je pa zegt. ik zit regelmatig op een atlas 1404 & 1304. op een rupskaan heb ik minder ervaring. paar keer opgezeten. maar je merkt dan direct wel dat zo'n rups een stuk stablieler is. maar een mobilie is wat handiger vind ik zelf.
0,0,0
Re: iets nieuws geleerd
Ik heb ooit eens met een hitachi enkele dumpers verschept en was ook een ongeloofelijke ervaring.
Als je goed met een kraan kunt werken dan moet je nietmeer denken welke hendel naar waar te doen na een tijdje wordt dat een automatisme en dan ja kun je ook beter effen scheppen.
0,0,0
Re: iets nieuws geleerd
Hier nog even iets anders...Een jongen van het bouwmachineforum vroeg op wat voor kraan m'n pa heeft leren werken. M'n pa zei dat het een Ruston Bucyrus 10 was. Een kleine dragline dus:-D.

Toen 'ie 14/15 was zei z'n oom dat hij het moest proberen, en toen hij 16 was (inmiddels 44), was ie al fulltime machinist. Volgens hem waren de ouwe dragline's stukken beter dan de kranen van tegenwoordig, het enige wat daar wel 'es kapot ging waren de draden, maar dat kwam dan door je eigen schuld.
0,0,0
Re: iets nieuws geleerd
De enige keer dat ik eens met een kraan gewerkt heb was 2 jaar geleden met net zo een (versleten) FH 200 als op de foto.

Ik heb toen een voormiddag een zeefmachine voor vervuild zand aan het werk moeten houden, ging op het laatst al hel goed! Ik zou het wel gewoon kunnen worden, zo werken met een kraan.. :-)
0,0,0
Re: iets nieuws geleerd
ik heb al veel met kranen gereden zowel rupskranen als mobiele van kleine 1 ton 8 krane tot 25 ton kranen , ik zeg wel rijden en niet werken, das voordeel als je bij een dealer van hitachi werk er moet dan nu en dan wel eens een kraan verzet worden of gesmeerd of ext. dan kan je er wel eens mee "spelen" ik vond een bak aanhangen in het begin heel moeilijk nu lukt dat al wat beter? maar ik besef ook dat ik mss wel een put kan graven of een dumper vullen maar ze moeten mij nie vragen om te nivelleren of andere preciezie werk
0,0,0
Re: iets nieuws geleerd
niveleren vind ik het leukste van al :-P
je leert het het best als je alleen bent vind ik ;-)
0,0,0
Loading Message List
[You must sign in to add photos or messages to this thread]
.
Please Note: FarmPhoto.com does not claim ownership of the photos posted here.
Contact individual posters for permission before using any of the photos.
0.133sec