FarmPhoto.com - Photos. The international farming language.
T3RRA Cutta
Thread #466677 / / Total number of messages: 39 / Thread View Count: 4803 / Add thread to favorites:
[1][2] (page 1 of 2)
KjetilB 466677 307 JD 6330 either
JD 6330
My friend needed a little all round tractor, and bought this JD 6330 w/ Quicke loader. pictures taken with cell phone :-\
0,0,0
Re: JD 6330
nice tractor :-)
0,0,0
Re: JD 6330
I really like the 30-series dashboard :-)
0,0,0
Re: JD 6330
the "commandcenter"
0,0,0
Re: JD 6330
I can understand that this display can give useful information, but ...............................
0,0,0
Re: JD 6330
............. this is too much for me :-\ I like oldfashion handles and switches, and can't understand why this solution is better .... too much pushing buttons I think
0,0,0
Re: JD 6330
They needed the screen because Fendt had one...? Only Fendt uses it for more practical things like their vario, valves and not lights..:-\
The dashboard looks like a flashy jukebox though hehe :-D
We also have a Quicke loader. But a Q55 instead of Q45.
0,0,0
Re: JD 6330
The first what I thought at the first pic: Is it already Christmas? :-D
0,0,0
Re: JD 6330
Nice tractor indeed! :-D Our 7720 also has got such a sort of screen for the lights. But that's in non-colour.
0,0,0
Re: JD 6330
Very nice machine ;-)
0,0,0
Re: JD 6330
Very nice pics..:-)I like this dashboard.:-)CommandCenter nice design..But, Fendt's Vario Center more nice..:-D
0,0,0
Re: JD 6330
Ziko, do you mean this?
0,0,0
Re: JD 6330
wrong picture :-[ this one is better
0,0,0
Re: JD 6330
the little one is for the houres, deepth of the hitch, ha/h, fuel/h, fuel/ha, fuel/day, ha/day,... :-P
0,0,0
Re: JD 6330
Ok take this dashboard from the case mxu135
0,0,0
Re: JD 6330
@Jonas, I mean the little screen. When you turn on the work lights, so light button completely turned around. Then the tractor will appear on the little screen and so you can adjust wich lights are on or off.
Sorry but I will go further in Dutch now, not very interesting though for you guys.
Wij hebben wel een vario (Autopowr dus) daar zijn de hydrauliekhendels vervangen door van die handige knopjes. Ik dacht dat deze dat ook hadden ;-) Weer wat geleerd.
0,0,0
Re: JD 6330
Fendtfeeltje wrote:
The first what I thought at the first pic: Is it already Christmas? :-D


:-D:-D:-D That was just what came to my mind too, when I turned on the ignition in the dark :-D:-D
0,0,0
Re: JD 6330
Nice tractor..;-)
0,0,0
Re: JD 6330
Ziko, dat is optie.
maar wel dure optie van 150 000fr (3750€) :-\

heb je foto's van in jullie cabine?
0,0,0
Re: JD 6330
jonas, ik geloof dat je electro ventielen alleen in combinatie met autopowr kon krijgen, bij autopowr kon je wel kiezen tussen mechanisch en electro.
0,0,0
Re: JD 6330
Ik denk dat bij de autopower ze nu standaard elektrisch zijn en als optie bij de autoquad?
0,0,0
Re: JD 6330
Electronische ventielen kun je zowel op een pq als op een ap krijgen, en volgens mij is het bij autopowr nog steeds niet standaard, heb eerlijk gezegd nog nooit een 30 serie autopowr met mechanische ventielen gezien.

@ schizo, die monitor word niet alleen voor verlichting gebruikt, maar ook voor schakelen tussen aftakastoerentallen. instellingen electro-hydraulische ventielen, voorasveering, instellingen versnellingsbak, cruisecontrol, brandstofverbruik, aantal liters in de tank, en zelfs accu spanning kunnen eruit gehaald worden.
De grootste reden waarom ze dit met een scherm doen is om het aantal draden in de cabine te beperken. alles word electronisch omgezet in CAN-bus signaal dat over twee aders de hele trekker doorgaat naar een andere stuureenheid die zich aangesproken voelt voor dit signaal. het lijkt allmaal heel kwetsbaar, maar ervaringen in het verleden hebben uitgewezen dat hier heel weinig problemen mee zijn. De bediening is voor veel (vooral oudere) bestuurders nog even wennen:-)
0,0,0
Re: JD 6330
accuspanning kunnen wij bij de 7600 ook aflezen. de liters in de tank, de temperatuur van het water, het klokje, de aftakas toerentallen,... zien in welke versnelling hij staat. het ziet er allemaal nuttig uit moest het niet op het dashboard vooraan staan. een heel scherm aan de lichten gewijd om 1 draaiknop uit te sparen is het er ook om doen. Idd voor elektrische ventielen zou dit handig zijn, moesten ze erop staan. Voorasvering heeft deze blijkbaar ook niet? en een vario evenmin.Blijft er alleen de EHR en de cruisecontrol over;-) De kwaliteit van gebruikte materialen om het schermomhulsel en de knoppen en potentiometer te maken lijkt idd zeer bedenkelijk. Mss iets degelijkere materialen hiervoor kiezen bij de 40 reeks, want ze verbeteren natuurlijk continu bij JD;-).
0,0,0
Re: JD 6330
Aan jouw reactie te horen heb je er nog niet mee gewerkt;-)
De kwaliteit van de materialen is zeker over na gedacht, grote stof dichte knoppen, waarbij een duidelijk verschil is tussen één en nul, zoals dat in de electrotechniek genoemd word.

Op dit scherm kun je alles aflezen, sommige functies zitten ook nog gewoon op het dashboard. Als je alle info op het dashboard plaats heb je op een gegeven moment geen gezichtsveld meer over. Of er vooras veering op zit kan ik zo niet zien, dit zijn slecht enkele pagina's van de monitor, er zijn er nog veel meer. Bij de handgeschakelde bakken kun je zelf het motortoerental instellen waarbij de aq schakeld, voor alle 4 de versnellingen appart, een toerental voor op, en eentje voor af schakelen. EHR, cruisecontrol, kopakkermanagement en noem maar op kan allemaal bediend worden vanuit de monitor, dan heb ik het dus niet over aftakas toerental uitlezen, maar over het inschakelen van de 540/540E/1000 toeren aftakas
De 5e afbeelding van deze tread is slechts het snelkeuze menu.

en wat die jukebox betreft, dit word gedimt (intensiteit instelbaar in de monitor) zodra de buiten verlichting word ingeschakeld. Dit is allemaal zo fel verlicht, zodat je overdag bij zonlicht erop ook nog duidelijk kan zien wat er gebeurt;-)
0,0,0
Re: JD 6330
Voor zover ik op de 2de foto kan zien heeft hij geen voorasvering? En kopakkermanagement is toch ook een optie? Mee gewerkt heb ik nog niet. Wel heb ik er eens 3 uur ingezeten terwijl onze dealer allemaal de functies enzo aan het uitleggen was en even mee gereden. En ik blijf erbij dat het een mindere kwaliteit van afwerking is qua scherm en knoppen. Zeker als ik dan zie dat onze 410 een soort aluminium behuizing heeft. En als je opzij aan het kijken bent heb je ook geen gezichtsveld meer...
0,0,0
Loading Message List
[1][2] (page 1 of 2)
[You must sign in to add photos or messages to this thread]
.
Please Note: FarmPhoto.com does not claim ownership of the photos posted here.
Contact individual posters for permission before using any of the photos.
0.148sec