FarmPhoto.com - Share your farming photos!
T3RRA Cutta
Thread #471634 / / Total number of messages: 35 / Thread View Count: 4846 / Add thread to favorites:
[1][2] (page 1 of 2)
A van Herk 471634 357 inkuilen either
inkuilen
Woensdag 10 hectare gras gekuild, en tussendoor nog ff wat foto's er van gemaakt, in de gauwigheid....
0,0,0
Re: inkuilen
Mijn broertje lekker aan het verdelen.
0,0,0
Re: inkuilen
...
0,0,0
Re: inkuilen
....
0,0,0
Re: inkuilen
de 5460 met de mengele
0,0,0
Re: inkuilen
.....
0,0,0
Re: inkuilen
......
0,0,0
Re: inkuilen
ff lossen op de bult
0,0,0
Re: inkuilen
blijft toch een prachtige wagen eh;-)
Wij hebben de 4e snee voor 1 van de eerste keren volledig probleemloos mee gedraaid, ook wel leuk:-D
En lukt het een beetje met de capaciteit of nog steeds teleurstellend? ik reed er de 4e (kleine) snee zo'n beetje constant 11 km/h mee.
In welk aftakas versnelling rijd je er eigenlijk mee, in in de 540E.
0,0,0
Re: inkuilen
....
0,0,0
Re: inkuilen
haha ja ik begin er steeds meer gek op te worden, al was de beoogde taarup ook wel bruut geweest. maar dan zou het aanrijden al snel in de knel komen,

ik reed nu tussen de 9 en 10,8 km p/u, en gewoon in de 540 met 540 aftakastoeren. maar nu je het zegt ga ik het de volgende keer is in de spaar proberen.

maar worden jullie al die problemen niet zat, er zijn nog genoeg leuke lw 535's te koop, net zoals deze invoer gereviseerd nieuwe bodem etc.. zou toch ook wel passen :-P
0,0,0
Re: inkuilen
....
0,0,0
Re: inkuilen
wat een mooie lucht....om te kuilen
0,0,0
Re: inkuilen
met een klein pluimpje..
0,0,0
Re: inkuilen
het neusje van de zalm...:-D
0,0,0
Re: inkuilen
haha, die is gek. Net alles goed in orde en dan een nieuwe kopen:-P
Zonder gekheid, een nieuwe is altijd leuk, maar we hebben wel aardigheid in sleutelen. En een nieuwere is duurder, deze heeft heel weinig gekost, hij was zo goedkoop dat de reparatiekosten die we erop gemaakt hebben ongeveer even hoog waren als de aanschaf.
Ik heb er een keer ff mee in z'n 540 gereden maar dan maakt ie veel meer lawaai en toeren waar je niks mee op schiet.
Ik heb het trouwens een keer zo ver gekregen dt de trekker uit sloeg door een dikke prop in de pu:-D dus de stampers vertrouw ik weer.
0,0,0
Re: inkuilen
nee ik bedoel geen nieuwe, een lw 535 is dezelfde als die wij hebben, maar vaak zijn die voor een schappelijke prijs gereviseerd enwel te koop bij een gerespecteerde dealer. maar goed als je heel veel aardigheid in sleutelen hebt dan kan ik begrijpen dat je zo lang mogelijk met de huidige kar door wilt rijden, dat hebben wij ook gedaan met onze lw 310..
0,0,0
Re: inkuilen
mooie foto's A, van Herk. ik had een vraagje: hoe bevalt jullie de reck kuilverdlere. op het bedrijf waar ik werk hebben we namelijk een Holaras voorop de shovel om de kuil mee vlak te maken, maar al met al zijn we daar niet zo heel tevreden over. werkt allemaal niet zo mooi als we gehoopt hadden. ik keek laatst op internet en ik zag dat een reck ook voorop een shovel leverbaar is.. kun je me wat vertellen over jullie ervaringen met deze kuilverdeler ?

mvg Geoff
0,0,0
Re: inkuilen
......
0,0,0
Re: inkuilen
bedankt geoff, ik doe mn best.

ja daar kan ik wel wat over zeggen:
wij zijn heel tevreden over de reck kuilverdeler, ik heb kort geleden ook met een rogedi dubbele kuilverdeler gewerkt en PERSOONLIJK vind ik het systeem van reck veel beter, al heb ik nog nooit met een holaras verdeelt dus die vergelijking kan ik niet maken. maar wij hebben een reck die niet hydraulisch verstelbaar is. en als je er wel 1tje met schuinstelling hebt ben ik er van overtuigd dat het nog mooier werkt.

deze verdeler hebben we nu sinds vorige jaar en daarvoor heeft deze verdeler 3 jaar bij een loonwerker in twente voorop een shovel gewerkt. en die man deed hem niet weg omdat hij ontevreden was.
0,0,0
Re: inkuilen
Dat bedoelde ik ook hoor;-) Ik bedoelde neiuwe ivm met de onze.
Nu ik toch een bericht post: hoe zit de bediening bij die vn jullie? Bij ons zit op het 1e DW ventiel de pu en de bodemketting, als je lost doe je gewoon ff een kogelkraantje dicht zodat de pu niet zakt tijdens het lossen. En op het 2e Dw ventiel zit de klep en de knikdissel tegelijk. Als je achteruit de kuil op rijd heb je dus de knikdissel in de normale stand en als je eraf rijd doe je tegelijk de klep open de knikdissel omhoog. Die van jullie zal wel een electro-hydraulische bediening hebben met zo'n kastje.
0,0,0
Re: inkuilen
de laaste foto, vraag maar raak

the last picture, please ask your questions, if you have some..
0,0,0
Re: inkuilen
dus al met al zijn jullie heel tevreden over de reck. ik zal het eens bij me baas aankaarten, want die holaras is ook nog een peper duur ding ook :-\ volgens mij is zo'n reck veel goedkoper.
bedankt voor de informatie !
0,0,0
Re: inkuilen
huh, als ik het mag zeggen wat zit dat raar bij jullie. bij onze oude opraapwagen hadden we allemaal slangen de trekker inlopen door het achteraam en dan kon 3 van die mechanische hendels open en dicht zetten en op 1 DW ventiel kon je dat alles bedienen, naar gelang welke hendel je omhoog had staan.

en inderdaad bij onze ''nieuwe'' is het een elektro hydraulisch bediening: zalig...!!!!!
0,0,0
Re: inkuilen
alsjeblieft geoff, indd prima ding voor onze situatie...

een nieuwe, niet hydraulisch verstelbare reck, kost geloof ik 6600 ex. maar die offerte moet ik anders nog is opzoeken voor de aardigheid, schuinstelling kost wel wat meer. al is dat als loonwerker onminsbaar. wat kost zo'n holaras dan en is die met of zonder grasvork ? en ik neem aan ook met een hydropomp ?
0,0,0
Loading Message List
[1][2] (page 1 of 2)
[You must sign in to add photos or messages to this thread]
.
Please Note: FarmPhoto.com does not claim ownership of the photos posted here.
Contact individual posters for permission before using any of the photos.
0.148sec