FarmPhoto.com - Picture yourself farming.
T3RRA Cutta
Thread #491978 / / Total number of messages: 25 / Thread View Count: 2722 / Add thread to favorites:
dr-anton 491978 1 CJ @ de Vlaamse Ardennen either
CJ @ de Vlaamse Ardennen
Tijdens het maisseizoen zijn ik en collega's Maarten en Frederik(Sierens op FP) naar de streek van Zwalm gereden.

Voor diegene die Zwalm niet kennen, en niet weten liggen, dit ligt vlak in de Vlaamse Ardennen, een prachtig gebied voor elke fotograaf. Ik maakte van het prachtige uitzicht meestal gebruik waardoor je meestal ook mooie foto's hebt!

Ik heb mijn foto's geupload met Photobucket(iets gelijkaardigs als Imageshack), en post deze aan de hand van HTML zodat FP zo zwaar (hopelijk) niet belast word;-).

Op de eerste foto: Case 1255XL met Legrand kipper met bieten. Combinatie is van Ghysels & Zonen uit Oudenaarde, zoals je ziet, we zatten toch al vollop in de "Vloamsche Ardenne" :-D
0,0,0
Re: CJ @ de Vlaamse Ardennen
De eerste wie we die dag zagen was Ferdinant Vincent uit Nazareth met de New Holland CX780 aan het mais dorsen.

Foto's


NH CX780 aan het maisdorsen

De bek is nieuw van dit jaar en is van het merk Gerringshoff


0,0,0
Re: CJ @ de Vlaamse Ardennen
In feite hadden we eerst Peltijn Agri BVBA uit Hansbeke gezien, die bezig was met het mais hakselen, in Sint Martens Latem was dat(neuh nie verre vo ons:-D)

Foto's


Nieuwigheden van dit jaar: Claas Jaguar 900 en Fendt 924TMS. Achter de Fendt hing een Dewa SilagewagenBeetje verder, aanmaaien
0,0,0
Re: CJ @ de Vlaamse Ardennen
In Welden(Oudenaarde) zagen we dan een Agrifac ZA 215 EH bieten rooien. Een Case International 1255XL met Legrand kipper zorgde voor het transport. Deze combinaties zijn van Ghysels & Zonen uit Oudenaarde

Foto's


De Agrifac en Case International in de verte

Na wat geduld kwam het beestje dan toch onze richting uit(die zat op een akker van kzal u gaan en, en eer je daar eens rond bent:-D)

Duidelijk: De Vloamsche Ardenne:-D

Uit die dingen komt toch ook een prachtig geluid moet ik zeggen, ferme kipper ook wel die er achter hing.
0,0,0
Re: CJ @ de Vlaamse Ardennen
Op school verteld de leerkracht Hydraulica en Elektriciteit wel eens over het loonbedrijf waar hij bij rijd, en zit dan voornamelijk te vertellen over de Amerikaanse JD's waar hij dan moet mee rijden(meestal toch). Ik wou dat bedrijf wel eens in actie zien, en we hebben geluk gehad, want het was eigenlijk ons doel, Simon Ghys uit Sint Denijs Boekel was aan het mais hakselen met 2 Amerikaanse JD's, een 4050 en een 4055 met beiden een mooie OVA silagewagen. De hakselaar was ook van het merk John Deere en had als type 6950.

Foto's


Johny's:-D

John Deere 4050

Nog eens de 4050, maar van in de verte ;-)

De 4055:-D

Zoals je ziet, ik profiteer wel wat van die mooie landschappen!
0,0,0
Re: CJ @ de Vlaamse Ardennen
Renault zien we hier niet veel(buiten Geert Matthijs, maar die hakseld spijtig genoeg niet meer). Deze Renault 735RZ had net gedaan met bieten rooien. Combinatie is van Robroek uit Welden.

Foto's


De Renault Ares 735RZ met Gillis(?) ontbladeraar en rooier

Op naar de volgende klant.
0,0,0
Re: CJ @ de Vlaamse Ardennen
Terug op weg naar huis kwamen we in niet zo ver van Kruishoutem, kdacht Lede een MF8160 met Gillis ontbladeraar en rooier tegen. Die werd gevolgd door een Dewulf R7000T. Deze combinaties zijn van Loonwerken Johan De Reycke uit Wortegem Petegem(zal wel opvallen aan diene stikker van FIRMA BEEL op de voorruite:-D)

Foto's


MF8160 met Gillis ontbladeraar en rooier

Dewulf R7000T bietenlader

Kruishoutem op de achtergrond.

En ook in Kruishoutem stond ons wat te wachten...
0,0,0
Re: CJ @ de Vlaamse Ardennen
... , door het prachtige uitzicht daar met plaatsen kan je wel eens wat zien in de verte! Dat was dus ook het geval. We zagen in de verte een Deutz met oranje silagewagen rijden, en Sierens, Deutzfreak als het is wou deze natuurlijk zien(ja wunder in feite ook wel:-D).

De Deutz met oranje silagewagen was niet alleen, er was nog een Claas Jaguar 860 en een Deutz Agrotron 150 met Dewa silagewagen. De Deutz die wij hadden zien rijden was van het type Agrotron 135MK3. Deze combinatie is van loonwerken Devenijn uit Kruishoutem.

Foto's


Ook Kruishoutem heeft prachtige landschappen!

Werklampjes aan:-D Deutz Agrotron 150 met Dewa en Claas Jaguar 860135MK3 VS 150:-D

Dit was de thread over de Vlaamse Ardennen, de volgende is van de tocht richting Wetteren;-). Reacties zijn altijd welkom!

Op de website staat een compilatiefilmpje(voor diegene die het nog niet mochten gezien hebben). Gewoon even op mijn banner klikken en je komt er wel;-)
0,0,0
Re: CJ @ de Vlaamse Ardennen
TIP: voor diegene die veel foto's hebben, en die een ferme hekel hebben aan al dat geerror van FP, post je foto's bvb op Imageshack of Photobucket of om het even wat, en post ze dan aan de hand van de htmlcode op FP, dan errort de zaak niet(een wonder in feite);-).
0,0,0
Re: CJ @ de Vlaamse Ardennen
mooie streek en heel mooie foto's
0,0,0
Re: CJ @ de Vlaamse Ardennen
That is an incredible post. The first set off photos with the 760 is superb.!!!! Great colours perfect sharpness! Keep up posting
0,0,0
Re: CJ @ de Vlaamse Ardennen
mooie foto's vooral die JD's met OVA's zijn prachtig
0,0,0
Re: CJ @ de Vlaamse Ardennen
Stark1, i take my pictures with a normal Sony DSC60;-), 4.1megapixel.

NH8070, kdacht dat je ook vaak ging spotten? Die streek is een aanrader;-)
0,0,0
Re: CJ @ de Vlaamse Ardennen
als ik rondrij kom ik bijna niks tege :-( heb veel de kanten van pepingen enzo geweest
0,0,0
Re: CJ @ de Vlaamse Ardennen
sjieke foto's en sjieke streke majaa wa wilde ik woon daar :-D
0,0,0
Re: CJ @ de Vlaamse Ardennen
Als wij gaan toeren is het meestal met goed geluk dat we vertrekken. Het lijkt misschien belachelijk, maar elke keer als wij een kapelleke of een kruisbeeld tegen komen maken wij een kruisteken, en kmoet zeggen dat het altijd al geholpen heeft, hopelijk zal het in de toekomst ook zo zijn;-)

Hannes, niet stoefen:-D
0,0,0
CJ @ de Vlaamse Ardennen
mooie foto's van een mooie streek....
0,0,0
Re: CJ @ de Vlaamse Ardennen
Ach jezus, ik wil ook zulke heuvels :-[

een stel prachtplaatjes!
0,0,0
Re: CJ @ de Vlaamse Ardennen
mooie plaatjes
0,0,0
Re: CJ @ de Vlaamse Ardennen
@Simon: schoon foto's.
ik ben vandaag in Geraardsbergen geweest, ook een stukje Vlaamse Ardennen als ik mij niet vergis, maar veel was er op het veld niet te zien.
even wat spellingsfouten verbeteren die je gemaakt hebt: :-P niet GeringShoff maar gewoon Geringhoff, en niet Gillis maar wel Gilles ;-)
0,0,0
Re: CJ @ de Vlaamse Ardennen
Merci Tom;-)

Auko, niemand houd je tegen om eens naar Belgie te komen:-D
0,0,0
Re: CJ @ de Vlaamse Ardennen
mijn complimenten voor de foto's. zeer mooi, je kan er wat van! En ook een zeer mooie streek trouwens. En hoe zit het met de landbouwers en loonwerkers waarvan je foto's maakt. Willen die meestal niet weten waarvoor je de foto's gebruikt, want uit eigen ervaring weet ik dat ze graag weten wat je met die foto's doet ;-)
0,0,0
Re: CJ @ de Vlaamse Ardennen
belgie is toch mooi he, bij mij vragen ze dat ook soms maar vanaf dat ze het woord internet horen klappen ze meestal toe:-D
0,0,0
Re: CJ @ de Vlaamse Ardennen
een stel prachtige fotos ze Simon.
@ Tom vandegear, als ge in geraardsbergen geweest zij, zijde wss dicht tegen mijn deur gepasseerd.
0,0,0
Re: CJ @ de Vlaamse Ardennen
Als ze het hier vragen zeggen we meestal voor de hobby, en als ze vragen of het op internet komt zeggen we dan onze website, de meesten hebben daar zeker geen bezwaar tegen.

Toen ik bij Verplancke eens mee reed met de hakselaar zei de chauffeur dat hij heel veel respect had voor gasten zoals ons die foto's maken van de landbouw, omdat de landbouw tegenwoordig maar "vies" bekeken word. De meeste vinden het ook leuk dat jonge gasten dat nog doen, want meeste jonge gasten tegenwoordig kennen alleen maar "Playstation" en "Xbox". Wat je zeker altijd moet doen is nooit in de weg gaan lopen, of zeker op afstand blijven, zodat ze hun werk op een normale manier verder kunnen doen ;-)
0,0,0
Loading Message List
[You must sign in to add photos or messages to this thread]
.
Please Note: FarmPhoto.com does not claim ownership of the photos posted here.
Contact individual posters for permission before using any of the photos.
0.175sec