FarmPhoto.com - Photos. For farmers. By farmers.
T3RRA Cutta
Thread #497135 / / Total number of messages: 8 / Thread View Count: 2422 / Add thread to favorites:
TH 497135 1 Loonbedrijven in Deurne either
Loonbedrijven in Deurne
Dit jaar ben ik een aantal keer in Deurne geweest en heb daar links en rechts wat grote loonwerkers aan het werk gezien. De meeste loonwerkers in Deurne rijden mooi en groot materiaal. Wat ik onderweg zag en hier op farmphoto is dat deze bedrijven ook nog genoeg reservemateriaal hebben staan. Neem bijvoorbeeld Munsters, Nooyen of Aldenzee deze hebben allemaal een grote hakselaar en daarnaast nog een hakselaar voor reserve in de gras staan? Nou vraag ik me af is er in Deurne en omstreken zoveel werk te verzetten of is het "normaal" dat ze zo overgemechaniseerd zijn ? Wel heb ik het idee dat er in die streek gigantisch veel mais gezaaid wordt, klopt dit? Zijn er mensen die hier wat over vertellen kunnen?

Ps. Op de foto de Fendt 930 met 3-assige BLW mesttank van Loonbedrijf Berkers Deurne

Gr. Rob
0,0,0
Re: Loonbedrijven in Deurne
ik kan niet voor omgeving deurne spreken. maar hier in midden drenthe is het niet normaal dat er een reserve hakselaar in het gras staat. meeste loonwerkers hebben gewoon 1 loonwerker die en in het gras en in de mais draaien. er zijn hier altijd wel 1 of 2 kippers op reserve voor het transport over lange afstanden.

ik kan begrijpen dat sommige loonwerkers in de mais met 2 hakselaar draaien en in het gras met 1. loonbedrijf becker ( waarvan ik hier ook al een threat heb gepost ) heeft deze mais oogst ook me 2 hakselaars gereden omdat ze simpelweg te veel mais hadden voor 1 hakselaar. deze machine is er via een duits verhuur bedrijf bijgehuurd. maar anders hebben ze gewoon 1 hakselaar net zoals de meeste loonwerkers hier.

maar toch is het een zeldzaamheid om hier een extra hakselaar te zien puur om de pieken op te vangen. wat zo'n machine kost best veel geld. er zijn hier wel een paar loonbedrijven die meerdere hakselaars hebben. maar die draaien dan ook bijde inzowel mais als in gras.

MVG. Geoff

p.s. prachtige combinatie die fendt 930 met tank. dit is zo'n tank die heen en weer kan bewegen op het onderstel als ik het goed zie om de gewichtsverdeling te verplaatsen/
0,0,0
Re: Loonbedrijven in Deurne
De Peel is inderdaad een maïsrijk gebied, en aangezien Deurne 'het dorp van de Peel' is, klopt dat wel een beetje.

Over precieze cijfers en hoeveelheden weet ik niks, maar naast de bovengenoemde loonbedrijven zijn er nog een stuk of 5 meer geloof ik.
0,0,0
Re: Loonbedrijven in Deurne
In Deurne en omgeving is gewoon ontzettend veel concurentie. De loonwerkers moeten wel 2 hakselaars hebben, anders belt de boer gewoon een ander. :-D.
0,0,0
foutje
foutje
0,0,0
Re: Loonbedrijven in Deurne
Het zal niet alleen te maken hebben met de concurrentie, er zijn wel meer redenen waarom de loonbedrijven hier 2 of 3 hakselaars hebben:

* Door derogatie meer grasland. Er wordt in zuid-oost brabant weinig meer door koeien geweid en sowieso weinig met een opraap/snijwagen gewerkt, dus sinds 2 jaar is er flink meer gras te hakselen waardoor aanschaf van een aparte ( jong 2e-handse ) hakselaar speciaal voor gras lonend is.
* Zeker in de nazomer als er tegenlijk mais en gras gehakseld moet worden is een aparte hakselaar voor gras een must.
* Dit jaar is een lang maisseizoen geweest. Meestal echter zie je dat een maisseizoen 4 a 5 weken duurt met een piek van 2 a 3 weken waarin 80% van de mais weg moet. Dan kom je gewoon met 1 hakselaar te kort. Vergeet niet dat er hier loonwerkers zijn die 700 a 1000ha afdoen.

Het klopt dat er in gem. deurne veel loonwerkers zijn: Verberne, Kuunders, Berkers, Nooyen, Van Leeuwen, Aldenzee, Munsters, van Gog, etc maar ze zitten ook in een groot landbouwgebied wat doorloopt in Limburg. Toch zitten er in de peel denk ik loonwerkers die meer mais afdoen dan bovengenoemden.
0,0,0
Re: Loonbedrijven in Deurne
Dan praat je alleen nog maar over de snijmais neem ik aan RVM ? Er wordt volgens mij ook nog een hoop korrelmais voor drogen of ccm afgedaan in die hoek of niet?
0,0,0
Re: Loonbedrijven in Deurne
Ja korrelmais wordt ook veel afgedaan door oa: Sonnemans, Berkers, Van Helmond, Munsters en Kuunders. Zit zelf in buurt van omgeving Nederweert, hier zie je bijna alleen mais staan. En idd wat gezegd wordt, het meeste moet er in paar weken tijd af, vandaar dat hier veel bedrijven meerdere hakselaars hebben.
Een grote is RVM nog vergeten: Koolen uit Asten.
0,0,0
Loading Message List
[You must sign in to add photos or messages to this thread]
.
Please Note: FarmPhoto.com does not claim ownership of the photos posted here.
Contact individual posters for permission before using any of the photos.
0.117sec